Evenimentul Zilei > Monden > Unde a fost văzut Bill Hwang, după ce a pierdut 20 de miliarde de dolari în două zile. Nu lasă deoparte „Armura lui Dumnezeu”
Unde a fost văzut Bill Hwang, după ce a pierdut 20 de miliarde de dolari în două zile. Nu lasă deoparte „Armura lui Dumnezeu”

Unde a fost văzut Bill Hwang, după ce a pierdut 20 de miliarde de dolari în două zile. Nu lasă deoparte „Armura lui Dumnezeu”

Wall Street Journal a raportat că Bill Hwang, CEO-ul Archegos Capital, a pierdut 20 de miliarde de dolari SUA la sfârșitul lunii martie 2021, impunând pierderi mari bancherilor săi Nomura și Credit Suisse. La 25 de kilometri distanță de centrul Manhattanului, Hwang stă neclintit pe scaunul său alb, de plastic, pe veranda locuinței sale, relatează Bloomberg.

Ce face Bill Hwang, după ce a pierdut 20 miliarde de dolari în doar două zile

Puține persoane ar fi ghicit că în suburbia Tenafly se ascunde chiar Bill Hwang, investitorul american care a pierdut 20 de miliarde de dolari în doar două zile. „Miliarde?”, întreabă uluit un vecin, când aude veste. Da, miliarde, confirmă creditorii săi. La aproape 5 luni după ce prăbușirea Archegos a șocat lumea financiară, autoritățile încearcă să dea de capăt dezastrului. La fel cum face și Bill Hwang, care încearcă să-și găsească liniștea privind gazonul proaspăt tăiat.

Hwang trăiește în suburbia cu 15.000 de rezidenți de câțiva ani de zile, în aceeași locuință cu pânze de păianjen la streașină și un gard viu la stradă. Pe alee se află parcat un Mercedes.

Pe peluzele vecinilor se află parcate panouri cu mesaje „Black Lives Matter”. Locuințele de aici se vând, de obicei, cu câteva milioane de dolari – un preț decent, pentru un miliardar.

Credit line: Thomas Bland / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia

Bill Hwang și „Armura lui Dumnezeu”

În căldura dimineții de vară, Hwang a transmis că așteaptă un apel de la un general american retras din funcție, în speranța că acesta îi va putea oferi câteva sfaturi referitoare la situația sa. Bill Hwang era îmbrăcat ca un tată american tipic: cămașă verde, pantaloni cargo albaștri, șlapi Adidas. O sticlă de apă minerală pe o masă albă de plastic care, la fel ca scaunul, arată ca unele vândute de Costco.

La îndemână este de asemenea și o broșură creștină, „o dovadă a credinței care l-a ghidat pe Hwang în timp ce acesta făcea pariurile speculative periculoase sau chiar tranzacțiile frauduloase de care a fost acuzat în trecut de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite”, potrivit sursei citate.

Titlul broșurii este „Armura lui Dumnezeu”, care face referire la Efeseni 6:11: „Îmbrăcaţi toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteţi rezista uneltirilor diavolului”.

Cu ce își ocupă timpul investitorul Bill Hwang

„Hwang este relaxat, autocritic și meditativ în scurta conversație pe care a avut-o cu jurnaliștii, însă refuză să discute despre prăbușirea Archegos sau planurile sale de viitor”, mai notează sursa citată.

Investitorul își petrece timpul liber rugându-se, citind literatură creștină și ascultând înregistrări biblice. Cel mai recent, Hwang a citit „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr” de C.S. Lewis, un roman satiric în care demonul Screwtape își sfătuiește nepotul despre cum să câștige sufletul unui bărbat.

Hwang și-a numit compania „Archegos”, un cuvânt grec din Antichitate pentru lider sau autor, ca o referință la Iisus, potrivit sursei citate.

Lăcomie și hybris al Wall Street sau implicații mai grave? Miliardarul american a reușit să câștige una dintre cele mai mari averi din lume aproape în secret, însă a pierdut totul în public, în doar câteva secunde. Unii din colegii investitorului s-au întors împotriva sa, în timp ce alții speră că va reînvia din propria cenușă.

Cu doar câteva luni înaintea eșecului, compania lui Hwang se lăuda cu poziții, pe bani împrumutați, conform sursei citate, evaluate la peste 120 de miliarde de dolari. „Acum toată lumea face coadă la masa creditorilor”, a notat Bloomberg.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: