Una dintre marile enigme nerezolvate de oamenii de știință de la NASA. Semnale misterioase din spațiu

Una dintre marile enigme nerezolvate de oamenii de știință de la NASA. Semnale misterioase din spațiu

Unde radio extrem de puternice au fost interceptate în anul 2001 și de atunci oamenii de știință încearcă să află cine este emițătorul.

Sunt unde radio transmise către Pământ, de mai mulți ani, și până acum oamenii de știință nu au aflat proveninența lor. Utilizând telescopul spațial Hubble al NASA, astronomii au urmărit locațiile a cinci semnale spațiale ce sunt cunoscute sub numele de rafale rapide de radio (FRB). Într-o miime de secundă, aceste explozii puternice generează la fel de multă energie ca soarele într-un an întreg!, conform cbsnews.

Marele mister al undelor radio care au fost detectate în anul 2001

Primele astfel de unde au fost descoperite în anul 2001. De atunci, astronomii au detectat aproximativ 1.000 de astfel de semnale. Este foarte greu să identifici un astfel de semnal, din cauza duratei extrem de scurte. În mai puțin de o secundă apar și dispar fără urmă. Doar 15 dintre cele 1.000 au fost urmărite către galaxii specifice, conform sursei citate.

Oamenii de știință sunt interesați să urmărească de unde provin aceste impulsuri intense, astfel încât să poată determina ce fel de evenimente cosmice le declanșează. În cadrul unui noi studiu, care urmează să fie publicat în The Astrophysical Journal, cercetătorii care folosesc camera largă 3 a lui Hubble au reușit să identifice cinci din cele 8 FRB-uri recente ale galaxiilor gazdă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar și tipurile de locații din care provin. O caracteristică a tuturor acestor galaxii îndepărtate a fost botezată „brațele spiralate”.

Telescopul Hubble, esențial în această cercetare

„Rezultatele obținute sunt noi și interesante. Aceasta este prima vedere de înaltă rezoluție a unei populații de FRB-uri, iar Hubble dezvăluie că cinci dintre ele sunt localizate în apropierea sau pe brațele spiralate ale unei galaxii ", a spus autorul principal al studiului, Alexandra Mannings.

„Majoritatea galaxiilor sunt masive, relativ tinere și formând încă stele. Imaginea ne permite să ne facem o idee mai bună asupra proprietăților generale ale galaxiei-gazdă, cum ar fi rata sa de formare a masei și a stelelor, precum și să analizăm ce se întâmplă chiar în poziția FRB, deoarece Hubble are o rezoluție atât de mare”, au mai fost concluziile studiului.

Se elimină posibilitățile

Unele dintre structurile brațelor erau înfășurate mai strâns, în timp ce altele erau mai libere. Asta arată diferențele în distribuția stelelor. Imaginile indică faptul că FRB-urile nu provin de la cele mai tinere și mai masive stele ale galaxiilor.

Probabil că flăcările nu provin din moartea explozivă a acestor stele tinere și nici din fuziunea stelelor cu neutroni, au spus oamenii de știință. De asemenea, acestea nu provin din galaxii pitice, pe care oamenii de știință nu au reușit să le excludă ca posibilitate. Așadar, astronomii restrâng posibilele explicații pentru aceste semnale misterioase.

„Nu știm ce cauzează FRB-uri, așa că este foarte important să folosim contextul atunci când îl avem”, a spus Wen-fai Fong, membru al echipei de cercetare.