Evenimentul Zilei > Actualitate > Un vânător de comori care a petrecut ultimii 40 de ani în căutarea trenurilor NAZISTE încărcate cu aur dezvăluie secrete TERIFIANTE | GALERIE FOTO și VIDEO
Un vânător de comori care a petrecut ultimii 40 de ani în căutarea trenurilor NAZISTE încărcate cu aur dezvăluie secrete TERIFIANTE | GALERIE FOTO și VIDEO

Un vânător de comori care a petrecut ultimii 40 de ani în căutarea trenurilor NAZISTE încărcate cu aur dezvăluie secrete TERIFIANTE | GALERIE FOTO și VIDEO

O familie a fost ucisă cu brutalitate, amenințări ale serviciilor secrete și telefoane intercetate decenii la rând, otrăvirea câinelui și devalizarea locuinței, de toate a avut parte un vânător de comori polonez care vreme de 40 de ani a căutat trenul încărcat cu aur al naziștilor. El susține că știe exact cine sunt cei doi care ar fi reuşit să dea de urma fabulosului tren blindat nazist despre care se spunea că era plin cu aur, nestemate, opere de artă şi arme, care a dispărut, în mod misterios, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tadeusz Slowikowski, cunoscut în Polonia pentru expertiza sa, deoarece și-a petrecut 40 de ani din viață pentru găsirea trenului misterios, despre care a auzit pentru prima dată în 1950, a dezvăluit, pentru Daily Mail, că toate aceste lucruri macabre s-au întâmplat pentru că secretul naziștilor să nu se afle. El sune că a fost amenințat de atât la telefon, cât și față în față de "trei oameni îmbărcați în negru", atunci când de apropia de aflarea adevărului.


 


Slowikowski, acum în vârstă de 85 de ani, a mai mărturist că a aflat unde s-ar putea afla trenul cu aur nazist, de la un neamț, muncitor de la calea ferată, iar acest lucru l-a făcut să vrea să afle adevărul. 

Bărbatul, care ar văzut cu ochii săi cum garnituri încărcate intrau în tunel și nu se mai întorceau, se numea Schulz. Tadeusz Slowikowski l-ar fi salvat de alți doi indivizi care îl urmăreau și drept recunoștință, pe patul de moarte, acesta i-ar fi spus unde se află intrarea în tunelurile de sub castelul de Ksiaz, tuneluri care ar fi fost special construite pentru a ascunde comorile naziștilor.

Deși nu i-a dat locația exactă, Slowikowski povestește că i-a lăsat o hartă din 1928 pe care era marcată o șină de cale ferată despre existența căreia nu se știa nimic. 

Vreme de peste patru decenii vânătorul de comori a căutat trenul misterios, iar în 2003 chiar a obținut de la autorități permisiunea de a face prospecțiuni pentru a a-și confirma descoperile. El spune că cei care vor ca secretul să nu se afle nu s-au dat în lături de la nimic și că nu numai calea ferată a fost șteasă de pe fața pământului, dar o întreagă familie, a cărei fotografie o are în posesie, care a trăit într-o casă cu vedere la intrarea în tunel a fost ucisă, în data de 5 mai 1945, de către naziști. Era doar câteva zile înainte ca sovieticii să intre mărșăluind în Polonia. 

Oamenii care au lucrat la calea ferată, printre care și Schulz, au fost convinși că aceast lucru s-a petrecut pentru că să nu poată spune ce au văzut cu adevărat membri acelei familii. În plus,parcă pentru a le fi confirmate suspiciunile, casa a fost dărmată. 

Întrebat dacă știe cine sunt cei doi care au făcut descoperirea trenului naziști, descoperire confirmată public de oficiali, Slowikowski susține că nu numai că știe foarte bine identitatea lor, dar aceștia i-au și trecut recent pragul pentru a-și prezenta scuzele în fața lui. Cu toate acestea preferă însă să nu le dezvăluie public nici lor numele, nici unde se află gura tunelului care ascunde mult râvnia comoară.