Evenimentul Zilei > International > Un val de căldură a lovit Germania. Nemții s-au bătut ca să intre la piscină, a fost nevoie de intervenția poliției
Un val de căldură a lovit Germania. Nemții s-au bătut ca să intre la piscină, a fost nevoie de intervenția poliției

Un val de căldură a lovit Germania. Nemții s-au bătut ca să intre la piscină, a fost nevoie de intervenția poliției

Un val de căldură a lovit Germania. Poliția a trebuit să intervină pentru a calma persoanele devenite agresive din cauză că li s-a interzis accesul la o piscină.

Joi, 17 iunie, într-un oraş din vestul Germaniei, poliţia a fost chemată să calmeze spiritele a peste 100 de persoane care doreau să intre la o piscină în aer liber. Aceștia formaseră o coadă imensă dar nu li se permitea să intre, scie Ziarul Românesc.

Circa 150 de persoane erau aşezate la coadă la piscina din Kaiserslautern, care, deja, îşi atinsese capacitatea maximă. Cei care doreau să intre au devenit agresivi faţă de personalul piscinei, a declarat poliţia. În același timp persoanele aflate la coadă nu au respectat regulile de distanţare socială în vigoare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Autorităţile locale au luat ulterior decizia de a închide joi piscina pentru alţi doritori .

„În plus, soarele strălucește de dimineață până noaptea pe un cer aproape fără nori.” spunea unul din cei de la piscină.

Primarul din Kaiserslautern, Klaus Weichel, a declarat că speră că incidentul este unul excepţional şi că se va reveni la posibilitatea de a-ţi face rezervare prin achiziţionarea de bilete online.

Valul de căldură care a lovit Germania este aşteptat să dureze încă câteva zile, mercurul din termometre fiind aşteptat să depăşească 30 de grade Celsius.

Temperaturi de peste 30 de grade Celsius

Acest val de căldură vine din Spania. La sfârșitul săptămânii trecute s-au atins 36 de grade la Toledo, iar sudul Franței s-a încălzit de asemenea. Acum valul de căldură, intitulat „Yona” va acoperi Germania, cu temperaturi de 35 grade și peste.

Această săptămână a început în părți mari din Germania, cu vreme foarte caldă și mult soare. Serviciul Meteorologic German (DWD) prognozează temperaturi de peste 30 de grade dar vremea rămâne uscată.

În cursul următoarelor zile, „Yona” ridicat va aduce din ce în ce mai multă căldură Germaniei – și va ridica treptat citirile termometrului mai sus. Temperaturile cresc la valori cuprinse între 32 și 35 de grade, în special în sud-vest.

Acest lucru ar putea face ca incidentele din Kaiserslautern să fie doar începutul unui val de frustrări.