O rețetă virală care combină oțetul balsamic și apa minerală este testată de gurmanzi, deoarece unii oameni susțin că are gust de „Coca Cola” și că este mult mai sănătoasă, dar stomatologii și dieteticienii avertizează că ar putea să nu fie atât de sănătos pe cât pare.
Utilizatorul TikTok Amanda Jones a atras atenția asupra combinației neobișnuite de băuturi atunci când a distribuit un videoclip cu ea însăși făcându-l. Jones le spune telespectatorilor că este o rețetă pe care instructorul ei de Pilates o folosește pentru a înlocui sucurile carbogazoase.
O rețetă șocantă
„Este o alternativă sănătoasă la Cola”, a spus Jones în videoclipul ei. „Nu glumesc. Are gust de Cola.”
Jones a folosit o apă spumantă cu aromă de guava în videoclipul ei, dar a spus că oțetul balsamic poate fi amestecat cu orice aromă sau marcă de apă. De atunci, videoclipul a fost vizionat de peste 6,4 milioane de ori și i-a determinat pe mulți alții să încerce rețeta. Unii sunt de acord cu Jones că rețeta are gust de Cola sau că are un gust delicios, în timp ce alții par să nu fie de acord.
Într-un videoclip ulterior, Jones a clarificat că face băutura de aproximativ doi ani și folosește doar un strop de oțet balsamic, care echivalează cu aproximativ o jumătate de pahar. Folosind mai mult decât atât, probabil că băutura va avea un gust amar, a explicat ea.
În timp ce rețeta de băutură virală a lui Jones pare să fi primit aprobarea celebrului bucătar italo-american Giada Pamela De Laurentiis, experții care au grijă de dantură și de dietele echilibrate trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile potențiale asociate cu această băutură.
Părerile specialiștilor
Rhonda Kalasho, un doctor în chirurgie dentară din Los Angeles și CEO al cabinetului TruGlo Modern Dental din Beverly Hills, a declarat pentru Fox News că oțetul conține acid acetic, care are un nivel de aciditate PH de aproximativ 2 până la 3. „Motivul pentru care se dezvoltă cariile pe dinți este pentru că mediul acid creat de bacteriile din gură descompune carbohidrații și zaharurile”, a spus Kalasho. De asemenea, ea îi sfătuiește pe oameni să bea apă alcalină pe tot parcursul zilei după ce au băut o băutură carbogazoasă, deoarece echilibrează nivelul pH-ului din gură.
Patricia Kolesa, un dietetician din New Jersey, a declarat pentru Fox News că un consum ridicat de oțet poate fi deranjant pentru stomac. „Cred că oamenii ar trebui să fie îngrijorați de aciditatea oțetului atunci când este consumat în exces, mai ales dacă au afecțiuni specifice care le impun să limiteze consumul de alimente și băuturi acide precum gastrită, diverticulită, intervenții chirurgicale care ajută la slăbit, etc. ”, a spus Kolesa, potrivit Fox News.