Evenimentul Zilei > International > Un tratament revoluționar cu anticorpi ar putea să fie distribuit în toată Uniunea Europeană. Se așteaptă undă verde de la EMA
Un tratament revoluționar cu anticorpi ar putea să fie distribuit în toată Uniunea Europeană. Se așteaptă undă verde de la EMA

Un tratament revoluționar cu anticorpi ar putea să fie distribuit în toată Uniunea Europeană. Se așteaptă undă verde de la EMA

Un tratament dezvoltat de o companie farmaceutică ar putea să fie distribuit în foarte multe țări ale Uniunii Europene, pentru tratarea coronavirusului.

Reprezentanții Comisiei Europene au decis să semneze un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru un tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii COVID-19, conform unui anunț făcut astăzi.

Tratamentul cu anticorpi este analizat de EMA

Semnarea acestui contract marchează cea mai recentă evoluţie a acestui prim portofoliu format din cinci soluţii de tratament promiţătoare, anunţate de Comisie în cadrul Strategiei Terapeutice COVID-19 a UE în iunie 2021. Tratamentul cu anticorpi monoclonali produs de Eli Lilly este în prezent analizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Optsprezece state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de tratamente, conform Agerpres.

Ce a spus comisarul european pentru sănătate

„Peste 73% din populaţia adultă a UE este în prezent vaccinată complet, iar această rată este încă în creştere. Însă vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns în faţa COVID-19. Oamenii continuă să se infecteze şi să se îmbolnăvească. Va trebui să ne continuăm eforturile de a preveni îmbolnăvirile prin vaccinare şi în acelaşi timp să ne asigurăm că le putem trata cu soluţii terapeutice.

Prin semnătura de azi, încheiem cea de-a treia achiziţie şi ne respectăm angajamentul în temeiul Strategiei Terapeutice a UE privind facilitarea accesului la medicamente de ultimă generaţie pentru pacienţii COVID-19”, a afirmat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate.

În afară de vaccinare împotriva coronavirusului, și tratamentele sunt extrem de importante, pentru a reduce numărul persoanelor spitalizate.

Sunt proteine ce au fost concepute în laborator

Tratamentul produs de compania Eli Lilly este o combinaţie a doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab şi etesevimab) pentru tratarea pacienţilor COVID-19 care nu au nevoie de oxigen, dar sunt în grupul de risc de a dezvolta forme severe ale bolii. Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită abilitatea sistemului imunitar de a lupta cu coronavirusul. Ei se lipesc de proteina spike şi blochează astfel capacitatea virusului de a se ataşa de celulele umane, conform comunicatului citat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: