Evenimentul Zilei > Actualitate > Un traficant de droguri din Bulgaria, condamnat și în România, a fost prins. În țara noastră transporta zeci de kilograme de cocaină
Un traficant de droguri din Bulgaria, condamnat și în România, a fost prins. În țara noastră transporta zeci de kilograme de cocaină

Un traficant de droguri din Bulgaria, condamnat și în România, a fost prins. În țara noastră transporta zeci de kilograme de cocaină

Un traficant de droguri din Bulgaria, căutat și în țara noastră, a fost reținut în Ucraina, iar autoritățile de la Sofia cer extrădarea sa.

Evelin Banev, zis „Brendo”, un cunoscut traficant de droguri, din Bulgaria, dat în urmărire din anul 2018, inclusiv de autoritățile din România, şi vizat de o „notificare roşie” a Interpol, a fost arestat în Ucraina. După cum au anunţat, vineri, autorităţile din Bulgaria, care au cerut ucrainenilor să-l extrădeze pe interlop.

Creștea plante de canabis în propria locuință

În vârstă de 56 de ani, Banev a fost reţinut la 7 septembrie în regiunea Kiev, a precizat Parchetul din Sofia într-un comunicat, adăugând că o cerere de extrădare este în pregătire.

În locuinţa sa au fost descoperite un laborator de droguri şi plante de canabis, potrivit presei bulgare care a difuzat o înregistrare video primită de la poliţia naţională ucraineană arătând arestarea lui într-un parking, conform Agerpres.

În 2013, fostul luptător a fost condamnat în Bulgaria la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Pedeapsa i-a fost în cele din urmă redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018. Gruparea sa infracţională acţiona în Marea Britanie, Statele Unite, Elveţia şi Austria, au menţionat Parchetul.

Evelin Banev fost condamnat și în România

„Brendo” a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, ‘Ndrangheta, între 2004 şi 2007.

El era căutat şi de România, unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină. Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria, pentru a dispărea, precizează sursa citată.

Într-una din cele mai marcante răpiri din istoria bulgară recentă, fiica lui, pe atunci în vârstă de 10 ani, a fost răpită în martie 2013 din faţa locuinţei, într-un cartier de lux din Sofia. Ea a fost eliberată 47 de zile mai târziu după plata unei răscumpărări de 500.000 de euro, potrivit presei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: