Evenimentul Zilei > Actualitate > Un temut interlop din România A INTRAT ÎN ISTORIE! Reacţie virală la întâlnirea cu FORŢELE SPECIALE: ”Nu credeam că…”
Un temut interlop din România A INTRAT ÎN ISTORIE! Reacţie virală la întâlnirea cu FORŢELE SPECIALE: ”Nu credeam că…”

Un temut interlop din România A INTRAT ÎN ISTORIE! Reacţie virală la întâlnirea cu FORŢELE SPECIALE: ”Nu credeam că…”

Cel mai bogat rom din România, liderul clanului Cârpaci, condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare în 8 iunie 2016, a fost ”prins” duminică, în timp ce intra în țară pe la Cenad. Se îndrepta spre palatul său din Timișoara, unde plănuia să petreacă, în vacanță, câteva săptămâni, după cum le-a spus polițiștilor de frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad l-au depistat pe Ionel Sandner, cetăţean german de origine română, stabilit în Frankfurt (Germania) urmărit internațional, duminică la ora 16,00, pasager într-un Mercedes de lux. Ionelaș Cârpaci, cum se numea cât deținea doar cetățenia română le-a spus oamenilor legii că mergea la Timișoara: ”Am venit în vacanță. Nu știam că sunt urmărit”. El a a fost predat polițiștilor IPJ Timiș, care l-au depus în Penitenciarul Timișoara unde, timp de 21 de zile va sta în carantină, urmând ca ulterior să fie transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

Tun imobiliar de 3 milioane de euro, cu acte false. Sandner a plastografiat semnătura primarului

În vârstă de 52 de ani, Ionel Sandner / Ionelaș Cârpaci, originar din Argeș, a ajuns cel mai bogat rom din România conducând rețele de cerșetorie și prostituție în vest, după Revoluție, apoi a ”brevetat” metoda țigănească de pus mâna pe imobilele de patrimoniu.

În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare, plata a 1,5 milioane de euro daune morale către Ital Rom SRL, respectiv a 325.120 de euro, împreună cu alt inculpat, către Primăria Timișoara, și i-a confiscate un imobil din centrul orașului, pe bulevardul C.D. Loga. Cu o zi înaintea condamnării, a plecat acasă în Germania.  Nelson, fiul baștanului, susținea, la momentul condasmnării, că tatăl său nu se ascunde, ci că, eventual, se pregătește să facă pușcărie acolo, într-un penitenciar ”cu piscină, sală de sport și cinematograf”. Mai mult, s-a plâns tuturor prietenilor că, în perioada cât a făcut arest preventiv în țară, s-a stresat atât de tare încât a făcut diabet, un motiv în plus să își dorească condiții de detenție occidentale.

Sandner / Cârpaci a fost trimis în judecată în 2010, după ce procurorii au stabilit că, falsificând semnătura fostului primar timișorean Gheorghe Ciuhandu, și-a însușit terenuri, în numele unor cetățeni germani fictivi. Trasferul de terenuri a fost legalizat, în fals, cu patru ani mai devreme. În aceeași zi, așa-zișii proprietari au vândut terenurile lui Crăciun Cârpaci, iar peste două luni acesta le-a vândut către Ital-Rom, firmă care ridica lângă ele un bloc de 10 etaje și dorea să extindă proiectul. În același an, 2006, după ce a dat tunul imobiliar, vânzând cu 3 milioane de euro terenurile, Ionelaș Cârpaci și-a schimbat numele într-unul cu rezonanță germană, Ionel Sandner.

Analfabet cu tabieturi de mare boier

Cârpaci  a ”brevetat” metoda ”ţigănească” de a acapara imobile: cumpăra cel mai ieftin apartament, muta o familie săracă, cu ordin să le facă vecinilor viață de coșmar. Aceștia erau inundați, intimidați și își găseau ușile acoperite cu fecale, zilnic, iar în final îi vindeau lui locuințele.  

Cu un palat pe strada Brașov nr.1, în Timișoara, și cu zeci de vile de patrimoniu, case și apartamente, terenuri și garaje, Cârpaci / Sandner este cel mai bogat lider rom din România. Averea lui a fost evaluată  acum șapte ani la peste 13 milioane de euro, în contextul în care acesta nu se ocupă, oficial, cu nimic, neavând pe numele lui nicio firmă și nicio proprietate. Imobilele sunt pe numele rudelor de gradul I și al nevestei.

Până acum câțiva ani era analfabet. Are însă tabieturi de boier: are servitori și o flotă de mașini de lux.  (Fotografii: Adrian Pîclișan)

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: