Evenimentul Zilei > Actualitate > Un țăran chinez are unele șanse să devină bogat, după ce a găsit aur pe jos
Un țăran chinez are unele șanse să devină bogat, după ce a găsit aur pe jos

Un țăran chinez are unele șanse să devină bogat, după ce a găsit aur pe jos

Pepita de aur cantareste 7,85 kg si a fost evaluată la 250.000 de dolari

 Un cioban din China a gasit o uriasa pepită cu o valoare estimată de 250.000 de dolari, scrie The Guardian, preluat de Wall-Street.ro.


Bucata de aur cantareste 7,85 kg si a fost practic descoperita “pe jos”, potrivit agentiei de presa Xinhua. Descoperirea a fost facuta de etnicul cazac Berek Sawut. Acesta a descris pepita ca avand o forma “aleatorie”, cu o lungime de 23 cm, o latime de 18 cm si o grosime de 8 cm. Pepita de aur a fost evaluata la 1,6 mil. yuani (255.000 de dolari), presupunand ca are o puritate de 80%.

Un expert local a declarat ca bucatile naturale de aur sunt in general mult mai bine evaluate decat varianta rafinata a metalului pretios. Nu se stie insa daca ciobanului ii va fi permisa pastrarea pepitei de aur. Descoperirea a fost facuta in tinutul Qinghe, care face parte din prefectura Altay. Interesant de notat ca “Altay” inseamna “aur” in limba mongola.

Cazuri similare au mai existat si in trecut: in 2013, Un barbat australian, amator in domeniul prospectiunilor geologice, a descoperit o pepita de aur de 5 kilograme in sudul Australiei cu ajutorul unui simplu detector de metale. Pepita, una dintre cele mai mari descoperite in ultimii 20 de ani, a fost incredintata unui comerciant, care a primit insarcinarea de a-i gasi un cumparator. Cu 177 de uncii de aur, pepita era evaluata la 240.000 de euro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: