Evenimentul Zilei > Social > Un tânăr a fost atacat de urs chiar pe Transfăgărăşan. Martori şocaţi. Video
Un tânăr a fost atacat de urs chiar pe Transfăgărăşan. Martori şocaţi. Video

Un tânăr a fost atacat de urs chiar pe Transfăgărăşan. Martori şocaţi. Video

Un tânăr care a vrut să arate că nu se teme să filmeze un urs de la câţiva metri era să plătească scump gestul teribilist şi doar indecizia animalului l-a salvat pe Transfăgărăşan, aşa cum se observă în filmare.

Aşa cum se observă în imagini, respectivului i s-a atras atenţia că nu este bine să se apropie atât de mult de urs. În timp ce lansau avertismentul, animalul a decis să-l atace pe curios.

Din fericire, ursul a vrut doar să-l intimideze pe cel care se afla în faţa lui şi care habar nu are cât de nocos este că a scăpat fără nicio zgârietură. După ce s-a retras din calea masivului animal, tânărul s-a comportat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Nici criticile celor care au fost martorii acestei scene nu l-au afectat în vreun fel. Sau poate adrenalina era atât de mare în acele momente încât nu mai auzea nimic în jurul său…

Nu hrăniţi urşii. Evitaţi-i!

Până la urmă, nu în fiecare zi aluneci şi cazi în timp ce un urs te atacă.  În acest context, salvamontiştii au atras atenţia că oamenii nu trebuie să se apropie de urşi şi nici să-i hrănească. Poate că aceste imagini îi vor convinge pe unii să respecte recomandarea.

„Auzi, auzi, băiatu. Sunt jandarmi mai sus. Uite, uite prostu! Uite! Prost esti, mă! Bă, eşti prost rău de tot, cumetre”, au fost câteva dintre reacţiile celor care au surprins atacul ursului.

„Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – şi avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face.

Ce spune specialista

Şi atunci, desigur, ursul ar fi fost de vină şi ar fi fost împuşcat. Probabil că au citit şi urşii ordonanţa asta 81, şi de când a fost adoptată, din fericire, nu a mai fost niciun caz grav, niciun om rănit de urs. Dar, comportându-se aşa, nu fac altceva decât să distrugă şi mai mult situaţia care există.

Este incontestabil, urşii coboară din pădurile lor pentru că sunt atraşi de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenţionat, voia o poză cu un urs.

Mă bucur că ceilalţi oameni nu au fost de acord cu el şi i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp”, a declarat Cristina Lapis, fondatoarea sanctuarului de urşi din Zărneşti, conform Digi24.