Evenimentul Zilei > International > Un stat UE renunță total la restricții: COVID-19 nu mai reprezintă o amenințare. „Avem rate de vaccinare record”
Un stat UE renunță total la restricții: COVID-19 nu mai reprezintă o amenințare. „Avem rate de vaccinare record”

Un stat UE renunță total la restricții: COVID-19 nu mai reprezintă o amenințare. „Avem rate de vaccinare record”

Datorită procentului mare de vaccinare, Danemarca a anunțat că înlătură restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Statul s-a aflat printre primele din întreaga Uniune Europeană (UE) care au luat măsuri aspre împotriva răspândirii virusului.

Danemarca va ridica restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, din data de 10 septembrie, a anunțat, vineri, 27 august, Ministerul Sănătății. COVID-19 nu mai reprezintă o „amenințare pentru societate”, datorită nivelului ridicat al populației imunizate împotriva virusului. Cu toate acestea, ministrul Sănătății a precizat că „nu am ieșit din pandemie”, iar, dacă va fi cazul, autoritățile „nu vor ezita să acționeze rapid” împotriva unei noi răspândiri a SARS-COV-2.

Danemarca renunță la restricții. „Avem rate de vaccinare record”

Ministerul Sănătății din Danemarca a anunțat anularea restricțiilor din teritoriu, datorită faptului că procentul persoanelor vaccinate a întrecut nivelul de 70%. Astfel, din data de 10 septembrie, restricțiile vor fi înlăturate.

COVID-19 nu mai reprezintă „o amenințare pentru societate”, a declarat ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

„Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a mai anunțat ministrul Magnus Heunicke, precizând că „nu am ieșit din epidemie”.

Guvernul din Danemarca „nu va ezita să acţioneze rapid, dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”, a mai transmis reprezentantul Sănătății.

Nu se mai solicită prezentarea pașaportului sanitar la cluburi

Începând cu luna septembrie, cetățenii din Danemarca nu mai trebuie să prezinte pașaport sanitar la intrarea în cluburile de noapte. Potrivit autorităților, acestea se vor redeschide la data de 1 septembrie. Nici la alte evenimente nu se va mai solicita prezentarea unei dovezi de vaccinare, trecere prin boală sau test negativ COVID-19.

Pașaportul sanitar nu va mai fi obligatoriu nici în restaurante, centre de sport, frizerii, începând cu data de 1 septembrie. În spațiile închise, cu precădere în mijloacele de transport public, masca sanitară nu mai este obligatorie începând din data de 14 august.

Danemarca s-a numărat printre primele state ale UE care au impus restricții împotriva răspândirii coronavirusului. Din luna aprilie, ţara s-a redeschis gradual, odată cu introducerea paşaportului sanitar. În prezent, restricțiile se înlătură ca urmare a peste 70% din cei 5,8 cetățeni care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit Capital.

Amintim că România a vândut un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 în Danemarca, pentru ca serurile să nu expire. În România, doar 27% din populație s-a vaccinat complet împotriva coronavirusului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: