Evenimentul Zilei > Actualitate > Un șofer român de TIR, acuzat de crimă. Rămășițele unei tinere de 20 de ani, găsite într-un parc din nordul Londrei
Un șofer român de TIR, acuzat de crimă. Rămășițele unei tinere de 20 de ani, găsite într-un parc din nordul Londrei

Un șofer român de TIR, acuzat de crimă. Rămășițele unei tinere de 20 de ani, găsite într-un parc din nordul Londrei

Un român, șofer de camion, este acuzat de crimă în Regatul Unit. Agnes Akom, în vârstă de 20 de ani, de naționalitate maghiară, a fost dată dispărută în urmă cu mai multe luni, rămășițele ei fiind descoperite pe 14 iunie, într-un parc din Neasden, nordul Londrei.

Bărbatul a negat însă fapta, în cadrul procesului ce se desfășoară la Old Bailey.

Agnes, cunoscută sub numele de Dora, a fost raportată dispărută la două zile după ce și-a părăsit casa din zona Cricklewood Broadway, din Camden, pe 9 mai, arată My London. O operațiune ulterioară de căutare a Poliției Metropolitane a dus la descoperirea unor „rămășițe umane” în Parcul Neasden, pe 14 iunie – mai mult de o lună mai târziu.

Șoferul de tir Neculai Paizan, în vârstă de 63 de ani, a fost acuzată de asasinarea femeii, pe 23 mai.

El a apărut luni (9 august) la Old Bailey, alături de un interpret român, pentru a-și confirma numele și a pleda nevinovat.

Procesul va începe pe 22 iulie 2022

Judecătorul Anthony Leonard a stabilit data începerii procesului pentru 22 iulie 2022.

O nouă audiere de gestionare a cazurilor va avea loc și pe 10 ianuarie 2022.

Ofițerii au efectuat percheziții în mai multe zone ale Londrei în încercarea de a o găsi pe Agnes, înainte de a descoperi rămășițele umane în Neasden.

Paizan, domiciliat din Peel Street, Kensington, era cunoscut de Akom, care s-a mutat în Marea Britanie acum trei ani.

La momentul dispariției Agnes purta o haină albă din blană artificială, blugi albaștri și pantofi sport de culoare roz. Tânăra avea aproximativ 1.70 metri, constituție atletică și păr blond. Poliția metropolitană a anunțat că va continua ancheta, scrie Mirror Online.

Detectivii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din ziua în care Agnes Akom a dispărut și astfel au ajuns la Neculai Paizan, un cetățean român/moldovean.

Inspectorul șef Neil John, ofițer principal de investigații al Poliției Metropolitane din nordul Londrei, a declarat că descoperirea a fost „profund tulburătoare”.

El a adăugat: „Descoperirea rămășițelor umane de către colegii mei care cercetează zona este atât șocantă, cât și profund tulburătoare pentru toți cei interesați, în special pentru familia lui Agnes care continuă să fie susținută de ofițeri specialiști”, scrie ziarulromanesc.net.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: