Evenimentul Zilei > Actualitate > Un şofer beat i-a mușcat și înjurat pe poliţişti. Avea 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat
Un şofer beat i-a mușcat și înjurat pe poliţişti. Avea 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un şofer beat i-a mușcat și înjurat pe poliţişti. Avea 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat

Doar în România se poate întâmpla așa ceva. Un şofer beat i-a mușcat și înjurat pe poliţişti. Avea 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În timpul legitimării, şoferul a demarat în viteză şi a părăsit zona, dar poliţiştii l-au reperat rapid şi i-au blocat accesul pe o o stradă situată la 1 km distanţă de locul producerii accidentului. Aburii alcoolului se simţeau clar în aer, astfel că şoferul care a generat accidentul a fost testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul nu a fost o surpriză pentru oamenii legii: 1.07 mg/l alcool pur în  aerul expirat. Aşa cum prevede procedura, contravenientul a fost condus spre o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Simţindu-se ca un leu în savană, cetăţeanul turmentat a devenit agresiv.

Beat, dar pus pe scandal cu oamenii legii

Siliţi să-l imobilizeze, oamenii legii au fost surprinşi când au constatat că individul nu a cedat nici chiar când a fost încătuşat. Profitând de ultima incisivi, ultima „armă” care-i mai rămăsese pentru a-şi descărcat frustrările bahice. Astfel, şoferul beat s-a răzbunat pe poliţiştii care i-au stricat seara de pomină şi i-a muşcat. Acest comportament îi poate aduce cu siguranţă alte probleme de natură penală.

„Întrucât se manifesta agresiv şi nu coopera, poliţiştii au imobilizat bărbatul. Precizăm că acesta a opus rezistenţă, adresând injurii şi agresându-l fizic (prin muşcătură) pe unul dintre poliţiştii care intervenea. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 1.07 mg/l alcool pur în  aerul expirat, ulterior fiind recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere comiterea infracţiunii de ultraj, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, iar magistraţii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 ore”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea. Conform comunicatului de presă, cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea.

La începutul lunii iunie un incident ieșit din comun a fost înregistrat la Botoșani, cu un şofer băut însoțit de o femeie dezbrăcată. În mai, evz.ro a relatat despre urmărirea ca în filme, în urma căreia a fost prins un șofer beat și fără permis.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: