Prin intermediul fotografiilor captate prin Google Earth a fost descoperită o bază militară aeriană despre care nu se ştia nicio informaţie, conform news.com.au.

Baza care a primit numele “Area 6” (n.r. – Zona 6) se află în deşertul Nevada şi este condusă de Administraţia de Securitate Naţională Nucleară. Din documentarea jurnaliştilor americani a reieşit că nici măcar oamenii care lucrează în industria de apărare nu cunoşteau date despre existenţa “Area 6”.

Se pare că o parte a obiectivului militar este folosită de agenţii guvernamentale pentru a testa prototipuri de aparate de zbor cu ajutorul senzorilor.

Un obiectiv important al agenţiilor este dezvoltarea unor tehnici antiterorism, în care este inclusă şi crearea unor echipamente capabile să detecteze materiale radioactive. Este ştiut că teroriştii ar putea folosi astfel de materiale pentru a crea “bombele murdare”.

Baza conţine o singură pistă şi un complex de clădiri, care sunt dominate de un hangar uriaş. Analistul Tim Brown, de la GlobalSecurity.org, a declarat pentru Las Vegas Review Journal că lăţimea pistei indică faptul că în zonă sunt testate avioane mici şi modele de drone precum Predator şi Reaper.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei de Securitate Naţională Nucleară, Darwin Morgan, a făcut la rândul său câteva precizări despre activitatea de la “Area 6”: “Am controlat spaţiul aerian, iar asta le-a dar posibilitatea mai multe tipuri de platforme.”

Baza care este situată la 19 kilometri de celebra “Area 51” şi a fost construită în 1950 cu 9,6 milioane de dolari. Iniţial, aceasta a fost folosită pentru testarea bombelor nucleare. Patru teste şi şase detonări au fost raportate în “Area 6”, conform oficialilor americani.