Evenimentul Zilei > Politica > Un scandal fără nicio miză PSD Bacău se rupe în două de dragul Guvernului
Un scandal fără nicio miză  PSD Bacău se rupe în două de dragul Guvernului

Un scandal fără nicio miză PSD Bacău se rupe în două de dragul Guvernului

Președintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea, a ratat avionul de Bruxelles și a fost decuplat de la agenda europeană de scandalul care a izbuncit în cadrul organizației.

Toată tevatura, demarată special cu ocazia vizitei în Bacău a vicepremierului Daniel Suciu, s-a încheiat cu retragerea sprijinului politic pentru Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău și președinte al organizației. S-au spus multe vorbe grele, iar războiul este abia la început. Niciuna dintre părți nu este dispusă să cedeze.
Povestea a început imediat după europarlamentare, când Necula s-a răsculat și a cerut demisia Guvernului, ca urmare a rezultatului dezastruos obținut de PSD. Prin urmare, Benea a început să facă publice discuțiile în contradictoriu din interiorul organizației, prim solist fiind Necula.

Iau de la orășeni să dea la săteni

Edilul a cerut tot mai insistent bani de la Guvern. „Eu spun de trei ani că lucrurile nu merg bine, că se iau bani de la orașe să se dea la comune. În loc să facem o școală la oraș, facem 5 cămine culturale la sat. Au văzut foarte bine că nu mai ține strategia cu electoratul PSD care e rural. Și nu am cerut bani în plus, ci doar banii care ni se cuvin, banii băcăoanilor, care au ajuns în bugetul centralizat”, a explicat Necula pentru Evenimentul zilei.

Proiecte pierdute

În opinia lui Dragoș Benea lucrurile stau puțin diferit. „Bacăul a pierdut 7 proiecte de 37 de milioane de euro pentru că primarul nu vrea să plătească 8 milioane de lei, penalități la un proiect european. Dacă nu plătește acești bani, nu mai vedem fonduri europene”, a declarat liderul județean al PSD pentru EVZ. Necula spune că dacă Guvernul i-ar da acești bani, i-ar plăti, pentru că municipalitatea este în proces cu proiectantul.

Însă, primarul spune că acestea sunt doar pretexte, că a fost o execuție politică pentru că a avut curajul să critice Guvernul. „Eu nu am adus critici de natură politică, am vorbit de bani. Guvernul se laudă că a crescut semnificativ salariile funcționarilor publici. Așa este, au crescut, dar le plătim noi. Nu doar eu sau Negoiță (Robert-președintele Asociației Municipiilor-n.red) ne plângem de asta, ci toți primarii. Toți care își fac griji de serviciile de care au nevoie zilnic cetățenii. Sunt foarte curios cum vom trece prin această iarnă”, spune Necula.

În ceea ce privește modul cum a decurs ședința Comitetului Executiv la care i s-a ridicat sprijinul politic, fiecare parte de susținători declară altceva. Unii spun că Benea și-a mobilizat oamenii, că i-a pus să voteze deschis, deși 80% au vrut vot secret. Ceilalți susțin că oamenii lui Necula din primărie au votat împotrivă pentru că se tem de primar.

Consecințe
Dragoș Benea spune că dacă s-ar simți, Necula ar pleca din partid, din moment  ce i s-a retras sprijinul politic. Mai mult, liderul PSD spune că Necula a reușit să comprimită și USR, deoarece când a fost propus și ales primar s-a promovat imaginea omului tânăr și capabil.

Cosmin Necula nu are de gând să plece și spune că va face și mai multe presiuni asupra Guvernului. Edilul intenționează să candideze pentru un nou mandat și-i transmite liderului local că are apucături de baron. „Vestea bună, domnule Benea, este că ai reușit să mă elimini din jocul organizației PSD. Vestea proastă este că așa nu îmi vei închide gura”, a afirmat primarul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.