Evenimentul Zilei > Actualitate > Un savant britanic ia zilnic 100 de medicamente, convins că va trăi 150 de ani
Un savant britanic ia zilnic 100 de medicamente, convins că va trăi 150 de ani

Un savant britanic ia zilnic 100 de medicamente, convins că va trăi 150 de ani

Un om de ştiinţă britanic, specializat în tehnici anti-îmbătrânire, susţine că știe ce trebuie făcut pentru a atinge vârsta de 150 de ani. Pentru a atinge această vârstă înaintată, ia 100 de medicamente în fiecare zi şi verifică regulat biochimia sângelui său, precizează savantul într-un interviu pentru telegraph.co.uk.

Dr Alex Zhavoronkov , director al Biogerontology Research Foundation şi autor al unei cărţii "The Ageless Generation: How Advances in Biomedicine Will Transform the Global Economy", crede că impactul psihologic al îmbătrânirii este principalul obstacol în faţa longevităţii. El este convins că depăşirea propriilor aşteptări referitoare la îmbătrânire este o parte importantă a muncii sale.

"Oamenii îşi formează propriile aşteptări referitor la îmbătrânire folosind, în primul rând, istoria familială şi durata medie de viaţă din ţara în care locuiesc şi nu sunt pregătiţi să îşi schimbe percepţiile foarte repede", explică Alex Zhavoronkov în interviul pentru The Telegraph.

Cercetătorul subliniază că persoanele care ating acum vârste foarte înaintate au trăit în condiţii mult mai dure decât cele pe care le întâlnesc oamenii în prezent.

În luna ianuarie, Zhavoronkov a făcut un pariu, pe un milion de dolari, cu colegul său expert în longevitate, Dmitri Kaminskiy, referitor la care dintre ei va trăi mai mult.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: