Evenimentul Zilei > International > Un român din Austria, în vârstă de 21 de ani, a ajuns după gratii. A fost implicat în jefuirea unui rapper celebru
Un român din Austria, în vârstă de 21 de ani, a ajuns după gratii. A fost implicat în jefuirea unui rapper celebru

Un român din Austria, în vârstă de 21 de ani, a ajuns după gratii. A fost implicat în jefuirea unui rapper celebru

Un tânăr român din Austria, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat după ce agenții de poliție din districtul Weiz, Stiria, au acționat, timp de mai bine de un an de zile, pentru destructurarea unei bande care a fost implicată în cazuri grave de infracțiuni. Descoperirile care au condus și la arestarea românului au legătură cu un jaf comis în vara anului 2021, împotriva unui cunoscut rapper.

23 de tineri și adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au fost preluați de autoritățile din districtul Weiz, după ce agenții au reușit să destructureze gruparea implicată în mai multe cazuri de infracțiune. Printre cei arestați se află și un tânăr român, în vârstă de 21 de ani.

Tânăr român din Austria, arestat după ce a fost implicat într-o grupare infractoare. Au folosit pumnale pentru a-și duce planurile la capăt

Gruparea de tineri este suspectată de comiterea unei serii grave de infracțiuni. Printre acestea se numără vătămare corporală gravă cu folosirea de pumnale, constrângere, tâlhărie, daune materiale, diverse infracțiuni legate de droguri și rezistență la autoritate.

În total, au fost raportate 40 de infracțiuni comise de cei 23 de tineri și adolescenți, soldate cu un număr de 36 de victime, potrivit unui comunicat de presă al poliției.

La mai bine de un an de zile de investigații, anchetatorii au reușit să dea de urma grupării infracționale, după un jaf comis în vara anului 2021 împotriva unui celebru rapper, în vârstă de 17 ani. Cinci membri ai bandei au susținut că ar fi vrut să filmeze un videoclip pentru piesa Cash Cash.

Românul a fost implicat în jefuirea unui rapper celebru

În vara anului 2021, un kosovar în vârstă de 19 ani și românul în vârstă de 21 de ani au transportat rapper-ul într-o pădure, unde doi bărbați mascați cu cagule și înarmați cu pistoale așteptau victima. La fața locului, evenimentele au fost filmate, cel doi bărbați atacându-l pe rapper din spate. L-au trântit la pământ, l-au încătușat și l-au amenințat, cu arma la ceafă, că îl vor ucide.

Rapper-ul tocmai își vânduse autoturismul pentru a investi banii într-un suport video pentru o filmare, însă banda de infractori i-a furat cele câteva mii de euro, precum și un ceas pe care îl deținea asupra sa. Însă nu doar rapper-ul a ajuns să fie victima mascaților, ci și românul care ar fi fost agresat și legat pentru a evita suspiciuni ulterioare.

Organele de poliție au arestat doi cetățeni din Weiz, Austria, în vârstă de 19 și 22 de ani, suspectați de agresiuni, precum și un șofer în vârstă de 21 de ani despre care se susține că i-ar fi ajutat pe mascați să fugă de la locul infracțiunii.

„În timpul perchezițiilor domiciliare cu sprijinul serviciilor de urgență de la EGS Steiermark (Task Force to Combat Street Crime) și COBRA, oficialii au confiscat arme, cantități mici de echipamente de căutare și echipamente de studio de înregistrare”, potrivit comunicatului de presă emis de autorități.

Toți cei cinci membrii ai grupării infracționale au fost arestați la începutul lunii august 2021, potrivit ziarulromanesc.at.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: