Evenimentul Zilei > Actualitate > Suma fabuloasă pe care a plătit-o un român pentru o vacanță. Putea să-și ia un apartament sau două mașini
Suma fabuloasă pe care a plătit-o un român pentru o vacanță. Putea să-și ia un apartament sau două mașini

Suma fabuloasă pe care a plătit-o un român pentru o vacanță. Putea să-și ia un apartament sau două mașini

Un român nu s-a uitat la bani când a venit vorba să-şi facă vacanța optând pentru un circuit Franța - Italia, pe traseul Riviera franceză - Florența (Toscana), care a costat enorm.

Cea mai scumpă vacanță a unui român a costat 75.000 de euro. Iar în România, un weekend în Delta Dunării a costat 6.800 de euro. „S-a ajuns la această sumă pentru că turiștii au dorit cazări în locuri extraordinare, care să fie în sine o experiență. Hotel De Paris din Monaco, Hotel Four Seasons din Florența și cazarea din Il Borgo Santo Pietro Toscana. În fiecare dintre aceste locuri au ales să fie cazați în suite. Un exemplu este Fresco suite de la Four Seasons Florența, care are o frescă renascentistă pe tavan”, a precizat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Românii nu s-au uitat la bani în această vară

Agenţia Nordis Travel anunță că a vândut în sezonul estival pachete turistice în valoare de 2,5 milioane de euro pentru destinații precum Riviera franceză, Italia, Turcia, Grecia sau România. Pentru o vacanță de lux cu 7 nopți de cazare și turiștii români au plătit, în medie, peste 2.000 euro de persoană.

Printre extravaganțe s-a aflat o cursă privată jet cu aterizare pe aeroportul Dalaman (Turcia) și transfer cu elicopterul către resortul D Maris Bay. La retur, transferul către aeroport s-a făcut cu un speedboat, urmat de o călătorie cu o limuzină de lux. Turiștii care au apelat la acest pachet au experimentat practic toate mijloacele de transport.

„Am consemnat și un record de 4 zboruri private jet într-o singură zi, pentru persoane care au avut la dispoziție o zi întreagă o aeronavă și echipajul acesteia, astfel încât să rezolve toate cele necesare zburând între patru țări în mai puțin de 12 ore”, a adăugat Anca Drugan.

Nici în România luxul nu a fost de neglijat: 6.800 de euro pentru un weekend în Delta Dunării

De exemplu, un weekend în Delta Dunării, a costat 6.800 de euro pentru doi adulți. Turiștii au ajuns cu elicopterul la resortul de 5 stele, au fost cazați două nopți într-o suită, cu mic dejun inclus, și au făcut excursii la Pădurea Letea și pe canale, la pescuit. De asemenea, au optat pentru cină pe barcă, la apus.

De altfel, unele resorturi de pe litoral au făcut și din România o destinație premium. Turiștii români care au ales să se bucure de câteva zile de o vacanță specială aproape de casă au plătit până la 500 de euro pentru o cameră. Cea mai scumpă noapte de cazare pe litoralul românesc a costat 1.200 de euro, în luna august, și a inclus cazare cu mic dejun în apartament cu jacuzzi la un hotel de 5 stele.

Agențiile de turism au observat un comportament special al turiștilor în acest an: au preferat rezervările last minute, pentru că foarte mulți și-au ales destinațiile în funcție de listele cu restricții de călătorie publicate săptămânal și s-au orientat în general către țările de pe lista verde.

Italia, în topul preferinţelor

„Italia a fost de altfel marea surpriză a sezonului datorită frumuseții sale neasemuite, dar și numărului scăzut de cazuri Covid, frecvenței și varietății zborurilor directe, respectiv datorită procedurilor relativ simple de călătorie. De altfel, foarte multe vedete din România au mers în vacanțe pe insula Capri, în Toscana sau pe yachturi de-a lungul coastei Amalfitane”, a mai spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Riviera franceză a fost o destinație aparte în această vară, mai spun reprezentanții agenției de turism, care au făcut un portret-robot al turistului care preferă Coasta de Azur: este în general un turist exigent, cu posibilități peste medie, care caută hoteluri de 4 si 5 stele, știe ce își dorește și nu se află la prima călătorie în această destinație, pe care o preferă pentru shopping și datorită experienței pe care a trăit-o deja (gastronomie, plajă), scrie wall-street.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: