Evenimentul Zilei > International > Un român a devenit spaima cardurilor din orașul Mumbai. A fost arestat din nou de polițiștii din India
Un român a devenit spaima cardurilor din orașul Mumbai. A fost arestat din nou de polițiștii din India

Un român a devenit spaima cardurilor din orașul Mumbai. A fost arestat din nou de polițiștii din India

Un român s-a specializat în clonarea de carduri și infracțiuni ce țin de această zonă. A mai avut probleme cu legea și în urmă cu trei ani.

Un român a fost arestat de poliția din Oshiwara, Mumbai, pentru fraude cu carduri bancare, relatează presa din India. Este vorba despre Nedelcu Valentin Ionuț, în vârstă de 38 de ani. El a fost depistat de poliție la un ATM dintr-o cunoscută zonă comercială din Mumbai. Bărbatul a fost reținut și dus la secție. Acolo unde a fost luat la întrebări de forțele de ordine și a dat răspunsuri neclare.

Român cunoscut în India pentru infracțiunile cu carduri bancare

În cele din urmă, conaționalul a recunoscut că se ocupa cu clonarea cardurilor. Oamenii legii au reușit să recupereze de la el 166 de carduri, dintre care 72 erau clone ale titularilor legitimi.

În același timp, bărbatului i-au fost confiscate mai multe laptopuri, camere video disimulabile, folosite pentru identificarea codului PIN, precum și echipament de „clonat” carduri bancare.

Ca parte a activității infracționale a lui Nedelcu, poliția a stabilit că, în iunie 2021, suspectul ar fi retras 60.000 rupii (este vorba despre aproximativ 680 de euro) de pe cardul clonat al unei femei. Victima a primit o notificare de la banca la care avea cardul și a fost informată că i-a fost debitat contul. Indianca a mers și a depus plângere la poliție, ceea ce a dus la declanșarea unei investigații.

A mai avut probleme și în anul 2018

Nedelcu Valentin Ionuț nu este la prima ispravă de acest gen, în India, acolo unde el a mai avut legătură cu activitatea infracțională. În februarie 2018, împreună cu un alt român, Ion Bolovan, a fost arestați într-un  caz de clonare de carduri. La acea vreme, anchetatorii suspectau că Nedelcu și Bolovan au montat mai multe ATM-uri din Mumbai și Delhi cu dispozitive de skimming, care, odată atașate cititoarelor de carduri ale ATM-urilor, permit citirea datelor titularilor, conform Antena 3.

Pe baza datelor din pașapoartele celor doi, polițiștii au stabilit atunci că aceștia au intrat de mai multe ori în India în trecut.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: