Evenimentul Zilei > Actualitate > Un regizor celebru a început să bea din nou pentru a putea să lucreze
Un regizor celebru a început să bea din nou pentru a putea să lucreze

Un regizor celebru a început să bea din nou pentru a putea să lucreze

Regizorul danez Lars von Trier a dezvăluit într-un interviu că s-a apucat din nou de băutură pentru a putea să lucreze.

În 2011, la Festivalul de Film de la Cannes, Lars Von Trier a generat un scandal uriaş, provocat de o declaraţie de simpatie la adresa lui Adolf Hitler, în urma căreia a fost declarat persona non grata şi a fost expulzat de pe Croazetă. De atunci, cineastul danez nu a mai acordat interviuri pentru presă.

Recent însă el a acceptat să acorde un interviu cotidianului britanic The Guardian, în care preciza că a început din nou să bea: "Mi-am folosit toate forţele cu scopul de a rămâne treaz – dar acum am reînceput să beau puţin pentru a putea să lucrez".

"Cred că artiştii beţi sunt mai sensibili. Dar sensibilitatea duce la anxietate. Am analizat acest subiect în şedinţe de terapie. Uneori, reuşeşti să îţi controlezi anxietatea, în timp ce în alte ocazii este imposibil", a adăugat cineastul în vârstă de 58 de ani.

"Iau multe medicamente. Din când în când, psihiatrul meu îmi spune că iau prea multe şi că, din punct de vedere mintal, nu sunt în cea mai bună formă. Alcoolul mă ajută mai bine să îmi înving anxietatea", recunoşte cineastul care s-a văzut "constrâns" să bea alcool "dis-de-dimineaţă pe platourile de filmare" pentru a-şi calma angoasele. "Nu recomand nimănui să facă acelaşi lucru. Este foarte periculos şi stupid în toate felurile posibile", a mai spus el.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.