Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un „prost” contra unui „laș”. „Virusologii” Trump și Biden scot cuțitele
Un „prost” contra unui „laș”. „Virusologii” Trump și Biden scot cuțitele

Un „prost” contra unui „laș”. „Virusologii” Trump și Biden scot cuțitele

Cu mai puțin de două luni înainte de alegerile din 3 noiembrie, președintele SUA și candidatul democratic au schimbat cuvinte dure, de Ziua Muncii.

Subliniind legăturile sale cu sindicatele, amintind de originile sale modeste,  Joe Biden a călătorit luni în Pennsylvania pentru a se întâlni cu liderii sindicatelor, inclusiv cu președintele celei mai mari federații americane AFL-CIO, Richard Trumka.

Donald Trump „a fost prea laș pentru a ataca Covid-19” pentru că se temea de o cădere a bursei , a acuzat fosta mână dreaptă a lui Barack Obama.

În timp ce mobilizarea muncitorilor, pe care miliardarul republican i-a cîțtigat în mare parte în 2016, va fi esențială la 3 noiembrie, Joe Biden a adăugat că președinția Trump a fost în folosul mai ales a „prietenilor săi bogați”.

În prezent, Joe Biden este înaintea miliardarului republican în sondajele naționale cu 7 puncte. Dar diferența este mai mică, uneori în marja erorii, în statele cheie care pot înclina balanța.

Wisconsin, un stat din Midwest pe care miliardarul republican l-a câștigat în 2016, este statul pe care Kamala Harris l-a ales pentru prima sa vizită într-un stat cheie de la nominalizarea sa funcția de vicepreședinte al Statelor Unite.

De îndată ce a ajuns la aeroportul din Milwaukee, a întâlnit familia lui Jacob Blake, un afro-american de 29 de ani care fusese grav rănit de un ofițer de poliție. Și într-un „schimb emoționant de cuvinte”, potrivit avocatului familiei, a vorbit cu el direct prin telefon.

De pe patul de spital, Jacob Blake i-a spus că este „atât de mândru de ea”, a scris Ben Crump.

După o scădere notabilă în 2016, mobilizarea alegătorilor afro-americani va fi și ea decisivă la 3 noiembrie.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: