Evenimentul Zilei > Social > Un primar din județul Vaslui s-a sinucis. Suferea de depresie puternică. Dorea să-și dea demisia FOTO
Un primar din județul Vaslui s-a sinucis. Suferea de depresie puternică. Dorea să-și dea demisia FOTO

Un primar din județul Vaslui s-a sinucis. Suferea de depresie puternică. Dorea să-și dea demisia FOTO

O veste cutremurătoare zguduie administrația publică. Primarul Cristian Spiridon, în vârstă de 53 de ani, din județul Vaslui s-a sinucis vineri seară. Informația a fost confirmată de rudele edilului, care sunt devastate de cele întâmplate. Bărbatul suferea de depresie puternică și dorea să își dea demisia de la conducerea instituției publice și să se ocupe de afacerile familiei.

Trupul primarului Cristian Spiridon, reprezentant al comunei Pogana din județul Vaslui, a fost găsit, vineri seară, spânzurat de un cablu într-o clinică privată de psihiatrie din județul Alba. Cadrele medicale au alertat echipajul SMURD, însă bărbatul nu a mai putut fi readus la viață, iar autoritățile au declarat decesul.

Primarul Cristian Spiridon s-a sinucis. Suferea de depresie puternică

În vârstă de 53 de ani, primarul Cristian Spiridon s-ar fi internat la o clinică privată de psihiatrie din județul Alba pentru a se trata de depresie, afecțiune care îl afectase profund în ultima vreme, spun apropiații. Edilul ar fi căzut în depresie după ce în urmă cu câteva luni ar fi primit un alt diagnostic neașteptat. Internat la clinica din județul Alba, Cristian Spiridon a fost găsit spânzurat cu un cablu.

Cristian Spiridon, 53 ani

Apropiații edilului spun că bărbatul a fost internat la clinica amintită în urma unei depresii puternice care l-a afectat semnificativ în ultima perioadă. Cristian Spiridon s-ar fi confruntat cu astfel de simptome după ce a primit un diagnostic neașteptat, în urmă cu câteva luni de zile. Bărbatul a vrut să își dea demisia de la conducerea Primăriei Pogana și să se ocupe de afacerile familiei din domeniul zootehniei.

Cum reacționează românii din Pogana. „Un om de milioane”

În ciuda intervenției autorităților, Cristian Spiridon nu a mai putut fi readus la viață. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se fac cercetări pentru a se stabili condițiile exacte în care s-a produs decesul. Din primele verificări, nu sunt suspiciuni, fiind vorba de un suicid”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Cristian Spiridon a candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din anul 2020 și le-a promis românilor din teritoriu că va scoate comuna din sărăcie. Primarul dorea să o transforme după tiparul satelor din Elveția, acolo unde a fost și specializat. În prezent, comuna avea în derulare proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 5 milioane de euro, potrivit vremeanoua.ro.

Românii sunt șocați de vestea sinuciderii edilului. Aceștia au notat câteva mesaje de despărțire pe Facebook. „Un om de milioane, care chiar voia să facă ceva pentru comună”, „Este realmente un șoc. Fără cuvinte și greu de digerat o asemenea veste”, „Prea repede, mai aveai multe de făcut în privat și administrație! Ai lăsat o întreagă comunitate în doliu!”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: