Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie revoltătoare! Un porumbel care a supraviețuit călătoriei de 13.000 km, ar putea fi omorât. FOTO
Decizie revoltătoare! Un porumbel care a supraviețuit călătoriei de 13.000 km, ar putea fi omorât. FOTO

Decizie revoltătoare! Un porumbel care a supraviețuit călătoriei de 13.000 km, ar putea fi omorât. FOTO

Un porumbel de curse care a supraviețuit unei călătorii de 13.000 km de-a lungul Oceanului Pacific, din SUA până în Australia, urmează să fie ucis din cauza temerilor că ar putea fi bolnav.

Un porumbel „destul de slăbit” a „aterizat” în grădina unui bărbat din Melbourne. Joe și-a recuperat puterea, mănâncă şi se simte ca acasă.

Kevin Celli a declarat că a găsit pasărea epuizată în curtea sa din Melbourne. În urma cercetărilor a descoperit că aceasta a dispărut în 29 octombrie.

Povestea cu porumbelul Joe (foto), care a apărut în presa locală, a atras atenția Serviciului de Inspecție și Carantină.

Joe, porumbelul de curse, văzut pe un acoperiș din Melbourne, pare să fi făcut o călătorie extraordinară de 8.000 de mile peste Oceanul Pacific

Un porumbel dă bătăi de cap autorităţilor australiene

Aşa a ajuns un porumbel subiect de dispută. Se presupune că a fost pasager clandestin al unei nave de transport mărfuri care a traversat Pacificul.

Celli spune că autoritățile l-au sunat pentru a-i cere să prindă pasărea. „Ei spun că, dacă este din America, sunt îngrijorați de boli aviare”.

„Au vrut să știe dacă pot să îi ajut. Să fiu sincer, nu pot să îl prind. Mă pot apropia la 500 de milimetri de el și apoi se mişcă”.

Serviciul de carantină are în vedere angajarea unui captor profesional de păsări, a adăugat Celli.

Aplicarea strictă a legilor de carantină din Australia a ajuns în prim-plan în 2015. Cauza a fost Johnny Depp și fosta soţie Amber Heard. Aceştia ar fi introdus ilegal în ţară cei doi câini.

Porumbelul stă în curtea din spate, iar Celli îl hrănește de când a sosit. „Cred că tocmai a decis că, de când i-am dat mâncare și apă, se consideră acasă”, a spus el.

Secretarul Asociației Naționale a Porumbeilor Australieni, Brad Turner, a declarat că a auzit de cazuri de porumbei chinezi care au ajuns pe coasta de vest a Australiei la bordul navelor de marfă.

Iar cel mai lung zbor înregistrat de un porumbel este unul care a început din Arras, Franța și s-a încheiat în Saigon, Vietnam, în 1931. Distanța a fost de 11.600 km și a durat 24 de zile.

Acesta susține că există temeri reale că porumbeii din SUA ar putea transporta boli exotice și afirmă că este de acord cu eutanasierea lui Joe, relatează news.sky.