Agentul Andrei Duca a fost trimis în judecată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru că a condus un autoturism neînmatriculat în România. Procurorii susțin că în perioada 23-29 septembrie 2016, agentul Duca și-a condus BMW-ul pe străzile din Zalău, care era neînmatriculat și fără teama că va fi oprit de colegii lui.

Anchetatorii mai susțin că agentul Duca avea la mașină, numere de Cluj, care erau alocate unui Opel Frontera, înamtriculat legal de către Serviciul Înmatriculări Cluj.

Pus la muncă în folosul comunității

Polițistul a fost trimis în judecată la finalul lunii octombrie 2016. Judecătoria Zalău l-a condamnat la un an de zile de de închisoare cu suspendare.

Procurorii au fost nemulțumiți și au făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj. Luni, judecătorii clujeni au dispus ca agentul Duca să fie condamnat la un an și zece luni închisoare, sub supraveghere. În plus, polițistul va trebui să facă muncă în folosul comunității pe o durată de 90 de zile, la Spitalul Județean Sălaj sau la Parohia Ortodoxă Sălaj.

În urma acestei condamnări, IPJ Sălaj va decide dacă agentul Duca va fi dat sau nu afară din Poliția Română.

 

Te-ar putea interesa și: