Evenimentul Zilei > Actualitate > Un politician din România, snopit în bătaie de soția lui. Cu chiu cu vai, bărbatul a reușit să obțină ordin de protecție
Un politician din România, snopit în bătaie de soția lui. Cu chiu cu vai, bărbatul a reușit să obțină ordin de protecție

Un politician din România, snopit în bătaie de soția lui. Cu chiu cu vai, bărbatul a reușit să obțină ordin de protecție

Dragoste cu năbădăi și... pahare sparte.Un consilier local din orașul Făurei a fost bătut cu pumnii și picioarele de soția lui pentru că a refuzat să bea alcool cu ea. Gabriel Grigore Mocanu a reușit să obțină un ordin de restricție.

Un consilier local din orașul Făurei, fost candidat ProRomania la fotoliul de primar al orașului, a declarat că soția lui a început să-l bată cu pumnii și cu picioarele când a ajuns acasă. Acesta și-a găsit copilul neglijat și femeia lângă care își petrecea viața în stare de ebrietate.
Episodul violent a avut loc pe 13 octombrie, politicianul apelând 112 și cerând ajutorul polițiștilor.

Bătut de sotie pentru un păhărel de alcool

Gabriel Grigore Mocanu a declarat că soția lui s-a enervat la culme în momentul în care bărbatul nu a vrut să bea alcool cu ea. Aceasta a început să țipe și să urle, iar la puțin timp iadul s-a dezlănțuit.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gâtului, abdomenului. În urmă acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, potrivit documentului obținut-De Brăila.

Politicianul a mai spus că nu este prima dată când este terorizat în casa în care locuiește de mama copilului lui. Acesta a precizat că alcoolul o face pe femeie foarte nervoasă și nimic nu o mai poate calma.

Soția a negat tot ce a afirmat consilierul local din Făurei, acuzând în față instanței că „soțul său o bate, dar nu a vrut să-l facă de ras”, iar instanța nu a fost convinsă. Aceasta a mai spus și că s-a apărat și că soțul a început tot circul.

 

Astfel, instanța, a analizat probele și a stabilit emiterea unui ordin de protecție împotriva femeii. Potrivit judecătorilor, acest lucru este necesar, luând în considerare probele evidente. În aceste condiții, soția consilierului nu se va mai putea apropia de acesta pe o durata de 3 luni de la emiterea ordinului de protecție, fiind nevoită să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de victimă.
Judecătorul a declarat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimată ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat decizia judecătoriei Făurei.Gabriel Grigore Mocanu este consilier local al orașului Făurei, iar în alegerile locale din urmă cu un an s-a plasat pe locul al doilea pentru primăria orașului. Acesta a fost condamnat în trecut pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.