Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât valorează voma de balenă? Un pescar a dat peste o astfel de ”comoară marină”, care îi va aduce 1,5 milioane de dolari
Cât valorează voma de balenă? Un pescar a dat peste o astfel de ”comoară marină”, care îi va aduce 1,5 milioane de dolari

Cât valorează voma de balenă? Un pescar a dat peste o astfel de ”comoară marină”, care îi va aduce 1,5 milioane de dolari

Un pescar din Thailanda a dat peste un lucru foarte rar, vomă de balenă, care este extrem de valoroasă, și pe care urmează să o comercializeze.

Un pescar thailandez a dat o mare lovitură pentru că a găsit vomă de balenă. Cantitatea a fost măsurată la 30 de kilograme, iar asta înseamnă, pe piață, aproximativ 1,5 milioane de dolari. Pentru că un kilogram este evaluat la 50.000 de dolari!

Pescarul care a dat lovitura câștigă 300 de dolari pe lună

Pescarul norocos, care câștigă aproape 300 de dolari pe lună,  se întorcea la mal când a văzut un obiect ciudat împins de curenți pe plaja Niyom din provincia Surat Thani.

La o inspecție mai atentă, și-a dat seama că masa avea aceeași textură ceroasă și același aspect ca și voma de balenă, așa că a tras-o de pe plajă – crezând că descoperirea sa ar putea valora ceva bani.

Ulterior, Phetcharaj a dus obiectul la experții de la Universitatea Prince of Songkla pentru a fi testat – iar rezultatele au dovedit că este vorba de ambergris autentic.

Cu o greutate de 30 kg, descoperirea pescarului ar putea valora până la 1,5 milioane de dolari, conform jurnaliștilor britanici de la Daily Mail. 

Ce vrea să facă pescarul din Thailanda cu această comoară

„Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar şi toată lumea a fost fericită. Intenţionez să îl vând, pentru că am primit deja un certificat care să demonstreze că este real şi dacă pot obţine un preţ bun, mă voi retrage din slujba mea de pescar şi voi organiza o petrecere pentru toată lumea”, a spus thailandezul.

El a păstrat voma de balenă înfășurată într-un prosop pentru siguranță și ascunsă într-o cutie de carton înainte de a-și informa rudele despre descoperire. Înainte ca ambergrisul să fie testat la universitate, el a examinat mai întâi obiectul acasă, imitând ceea ce văzuse la știri despre voma de balenă.

Arderea bucăților din bulgări a părut să confirme că substanța era într-adevăr ambergris, deoarece s-a topit rapid.

Ambragrisul – sau voma de balenă – este considerat o comoară marină și aur plutitor datorită unui alcool inodor care se extrage pentru a face ca aroma unui parfum să dureze mai mult.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: