Evenimentul Zilei > Actualitate > Un pacient a dat foc Spitalului de Psihiatrie Arad. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
Un pacient a dat foc Spitalului de Psihiatrie Arad. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Un pacient a dat foc Spitalului de Psihiatrie Arad. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Un pacient internat la Spitalului de Psihiatrie din Arad a dat foc unității spitalicești, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Șase persoane intoxicate cu fum au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a anunţat că apelul la 112 a fost primit la ora 4,24, la faţa locului fiind trimise două autospeciale de stingere, una de descarcerare uşoară şi mai multe ambulanţe SMURD.

La locul incendiului s-au deplasat două autospeciale de stingere, descarcerarea ușoară, un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD TIM Arad și echipaje SMURD de prim ajutor din Vladimirescu și Curtici, cu un total de 18 subofițeri și trei ofițeri.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta într-o rezervă a spitalului cu degajarea mare de fum şi posibilitatea de extindere. O parte a pacienţilor, aproximativ 15 persoane, s-au autoevacuat. Pompierii Detaşamentului Arad au evacuat alţi şase pacienţi şi trei cadre medicale”, se arată într-o informare transmisă duminică dimineata de ISU Arad.

Conform sursei citate, paramedicii au evaluat persoanele evacuate, dintre care şase, trei pacienţi şi trei cadre medicale, au fost transportate la UPU Arad. Toţi erau în stare bună, cu uşoară intoxicaţie cu fum, scrie Agerpres.

Incendiul a fost lichida după aproximativ 20 minute, fără a se extinde, cauza probabilă fiind „folosirea cu intenţie a surselor de aprindere”, precizează ISU Arad.

Circumstanțele care au stat la baza tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Expertiza a fost finalizată. La mai bine de nouă luni de la incendiul care raportat la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căruia mai mulți oameni și-au pierdut viața și au fost răniți, autoritățile dezvăluie noi detalii despre circumstanțele în care a avut loc tragedia.

În urma demarării anchetei de către Parchetul General, expertiza dispusă de autorități pentru a se stabili cauza producerii tragediei de la spitalul din Piatra Neamț a fost finalizată. Raportul INSEMEX se află, în prezent, la Institutul Național de Expertize Criminalistice. Potrivit noilor informații, incendiul a izbucnit de la o candelă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: