Evenimentul Zilei > Actualitate > Un oraș întreg în flăcări după recordul de temperaturi. În localitatea British Columbia sunt 50 de grade. FOTO
Un oraș întreg în flăcări după recordul de temperaturi. În localitatea British Columbia sunt 50 de grade. FOTO

Un oraș întreg în flăcări după recordul de temperaturi. În localitatea British Columbia sunt 50 de grade. FOTO

Un incendiu cu răspândire rapidă a dus la evacuare imediată a locuitorilor din Lytton, Columbia Britanică. Oamenii s-au grăbit să scape în timp ce flăcările au cuprins clădirile.

Primarul Jan Polderman a emis ordinul de evacuare la ora locală 6:00 pm după ce a izbucnit un incendiu de proprţii amenințând casele și siguranța locuitorilor. Oamenii s-au confruntat cu temperaturi ridicate de 49,6 C, în timp ce valul de căldură a afectat şi alte zone ale provinciei.

A wildfire spread through the village of Lytton on Wednesday, prompting an evacuation order for its 300 residents (Credit: 2 Rivers Remix Society)

Localitatea din British Columbia a atins cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada

Primarul Jan Polderman: „Toți locuitorii sunt sfătuiți să părăsească comunitatea și să meargă într-o locație sigură”.
Într-un tweet, premierul John Horgan a descris situația ca fiind extrem de periculoasă și a spus că echipajele de urgență fac tot ce pot pentru a sprijini oamenii din Lytton.
20210701010732-60dd53ea05524df0c3e2c8e6jpeg
„Este cumplit. Întreaga localitate este în flăcări, a declarat Polderman „Au trecut doar 15 minute de la prima scânteie și până când totul a fost cuprins de foc”.

Temperaturile din Lytton au urcat marți până la 49,6 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada. A fost a treia zi în care recordul de temperaturi a fost doborât. În prezent, 67 de incendii sunt active în British Columbia și 44 dintre acestea au izbucnit în ultimele două zile.

Cel puţin 486 de decese în doar cinci zile cu temperaturi caniculare

Valul de căldură care a depăşit recordul de temperatură în vestul Canadei şi în nord-vestul SUA a dus la decesul a sute de oameni şi la declanşarea de incendii de vegetaţie.În Columbia Britanică, au fost raportate cel puţin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile.

„Aceasta a fost o adevărată criză de sănătate care a subliniat cât de periculos poate fi un val de căldură extremă”, a declarat dr. Jennifer Vines, ofiţer de sănătate din judeţul Multnomah. „Pe măsură ce verile noastre continuă să se încălzească, bănuiesc că ne vom confrunta din nou cu acest gen de evenimente”.

A wildfire spread through the village of Lytton on Wednesday, prompting an evacuation order for its 300 residents.

Lytton, o localitate din centrul Columbiei Britanice, a depăşit săptămâna aceasta de trei ori cel mai mare record de temperatură din Canada din toate timpurile, cu o temperatură de 49,6 grade Celsius, începând de marţi. Incediile de vegetaţie au pus stăpânire pe oraş, fapt ce a dus la evacuarea mai multor case.

În nord-vestul SUA, temperaturile din Washington şi Oregon au crescut mult peste 38 grade C, în weekend. Portland a stabilit maxime istorice câteva zile la rând, inclusiv 47 grade C, duminică.

Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a declarat starea de urgenţă din cauza „ameninţării iminente a incendiilor”, în timp ce Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA din Portland a emis o avertizare cu steag roşu pentru anumite părţi ale statului, spunând că viteza vântului ar putea răspândi rapid focul.

Departamentul de Pompieri din Portland a interzis utilizarea artificiilor pentru weekend-ul din 4 iulie, când americanii sărbătoresc Ziua Independenţei, scrie theglobeandmail.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: