Evenimentul Zilei > Actualitate > Un oraș a intrat în carantină totală din cauza unui singur caz de COVID. De ce au luat autoritățile aceasta decizie extremă
Un oraș a intrat în carantină totală din cauza unui singur caz de COVID. De ce au luat autoritățile aceasta decizie extremă

Un oraș a intrat în carantină totală din cauza unui singur caz de COVID. De ce au luat autoritățile aceasta decizie extremă

Din cauza unui singur caz de Covid, autoritățile din Canberra, Australia au decisă să declare carantină totală în oraș.

Începând de joi, de la ora locală 17:00 (8:00 GMT), aproximativ 400.000 de locuitori ai acestui oraş, unde îşi are sediul guvernul australian, a intrat în izolare, potrivit AFP .

„Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului şi chiar de la începutul pandemiei”, a apreciat Andrew Barr, şeful de guvern al teritoriului capitalei australiene. O persoană testată pozitiv pentru COVID a fost în contact cu populaţia într-un moment când era contagioasă, a precizat Andrew Barr.

De la începutul pandemiei, la Canberra nu a fost instituită niciodată până acum vreo carantină, spre deosebire de multe alte oraşe australiene.

Australia a adoptat strategia ‘Zero COVID’, dar varianta Delta, puternic contagioasă, pare să fi schimbat situaţia, iar australienii au obosit de aceste carantine repetate.

Peste zece milioane de persoane, care trăiesc în cele două metropole ale ţării, Melbourne şi Sydney, se află în prezent în carantină.

Autorităţile speră să reducă astfel numărul de infecţii.