Evenimentul Zilei > International > Un om de afaceri chinez a fost executat pentru că a luat mită. Nu se cunoaște modul în care i s-a luat viața
Un om de afaceri chinez a fost executat pentru că a luat mită. Nu se cunoaște modul în care i s-a luat viața

Un om de afaceri chinez a fost executat pentru că a luat mită. Nu se cunoaște modul în care i s-a luat viața

Un om de afaceri din China a fost executat, vineri, după ce a fost condamnat la începutul lunii, pentru că a primit mită timp de 10 ani.

Un om de afaceri din China a fost executat vineri, la scurt timp după ce-și aflase sentința. Este vorba despre Lai Xiaomin, fostul președinte al unui fond de investiții din această țară. La începutul anului, el fusese condamnat pentru că a luat mită. Suma era uriașă și s-a ridicat la 215 milioane de euro (1,79 miliarde de yuani). Este vorba despre o sentință mai puțin obișnuită pentru China. Și a fost pronunțată împotriva unei persoane din domeniul financiar de top.

Om de afaceri executat, nu se știe cum

O altă vină ce i s-a adus lui Lai Xiaomin a fost legată de poligamie. El ar fi avut mai multe amante, iar în urma relațiilor ar fi rezultat câțiva copii. Și asta în condițiile în care fostul președinte al fondului de investiții era căsătorit.

Ce nu se cunoaște este modul în care a fost executat de către autorități Lai Xiaomin. Și asta pentru că presa din China nu a oferit această informație. Cel găsit vinovat ar fi primit șpaga uriașă timp de 10 ani, între 2008 și 2018. După ce instanța s-a pronunțat în privința vinovăției, toate bunurile celui care a fost executat au fost confiscate. Și au ajuns în posesia statului chinez.

Oamenii legii au găsit numeroase bunuri de lux și proprietăți

La începutul anului trecut, omul de afaceri a spus în cadrul unui documentar de televiziune că preferă plățile în numerar. Și că o mulțime de facturi duc către un apartament din capitala Beijing. Acolo unde mai mult de 200 de milioane de yuani au fost descoperite ulterior de poliție. Lai a fost arestat în 2018, iar de atunci autoritățile chineze spun că au descoperit că acesta deține numeroase proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și colecții de artă.

Președintele Chinei, Xi Jiinping, a demarat de mai multă vreme o campanie de eradicare a corupției. În cadrul acestei mișcări numeroși oficiali guvernamentali au fost anchetați și condamnați.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: