Evenimentul Zilei > Actualitate > Un ocean imens a fost descoperit în interiorul Pământului
Un ocean imens a fost descoperit în interiorul Pământului

Un ocean imens a fost descoperit în interiorul Pământului

Un rezervor de apă cu volumul de trei ori mai mare decât al oceanelor existente a fost descoperit sub Pământ. Acest lucru ar putea explica de unde provin mările.

Apa este ascuns într-o stâncă numit ringwoodite albastru care se află 700 km în subteran în manta, stratul de roca fierbinte între suprafața Pământului și nucleul său.

Rezervorul de apă se află la 700 de kilometri sub scoarţă, în mantaua Pământului, ascunse într-o stâncă formată dintr-o rocă albastră numită ringwoodite

Volumul mare al apei poate fi o explicaţie bună pentru provenienţa mărilor.

Dimensiunea mare a rezervorului arunca o noua lumina asupra originii apei Pământului. Geologi credeau că apa de pe Terra a fost în comete când acestea au lovit planeta, însă noua descoperire sprijină ideea că oceanele s-au scurs treptat din interior de la începutul Pământului.

"Este o dovadă bună că apa Pământului a venit din interior", spune Steven Jacobsen de la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois. Apa ascunsă ar putea acționa, de asemenea, ca un tampon pentru a oceanelor de pe suprafaţă, explicând de ce au rămas la aceeaşi dimensiune de milioane de ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: