Evenimentul Zilei > International > Un nou tip de TERORISM răsare în Japonia. DEZAXATUL care a ucis 19 persoane, înfierbântat de IDEI NAZISTE | FOTO
Un nou tip de TERORISM răsare în Japonia. DEZAXATUL care a ucis 19 persoane, înfierbântat de IDEI NAZISTE | FOTO

Un nou tip de TERORISM răsare în Japonia. DEZAXATUL care a ucis 19 persoane, înfierbântat de IDEI NAZISTE | FOTO

Atentatele din ultimele luni de pe teritoriul Europei au oripilat întreaga lume, prin violența și metodele în care acestea erau făcute. Modul brutal în care teroriștii își ucideau țintele aleatorii și problemele care îi făceau pe aceștia să recurgă la astfel de metode arată dizabilitățile actualei societăți, sufocate de multiple nevoie și obligații. Dar se pare că nevoia de sânge apare și în Japonia. Noaptea de 25 spre 26 iulie este cea mai sângeroasă din ultimii zeci de ani. De la cel de-al Doilea Război Mondial, până în zilele noatre, Japonia nu a mai avut parte de una stfel de masacru. Doar că acum, un singur tânăr a provocat moartea a 19 persoane și rănirea a aproape 50. Scenariul crimei în masă pare unul dintr-un film cu soldați naziști, care omoară persoane cu handicap.

Satoshi Uematsu este numele tânărului în vârstă de 26 de ani, care a provocat cea mai sângeroasă zi din istoria recentă a niponilor. Înarmat cu un cuțit și cu o minte întunecată de ură, acesta a pătruns prin efracție într-un centru special pentru tratarea persoanelor cu dizabilități psihice și fizice.

Acesta avea un plan bine definit cu mult timp înainte, trecutul tânărului arătând motivele extreme care l-au făcut pe tânăr să producă grozăvia asemănătoare cu crimele produse în Germania, în timpul naziștilor, atunci când persoanele cu probleme erau eliminate.

Orașul Sagamihara adăpostea centrul special, iar tânărul lucrase acolo în urmă cu mai multe luni. Povestea descreieratului care a ucis 19 persoane și a rănit alte câteva zeci, este una stranie.

Fiind fost angajat al centrului, el știa programul personalului, planul clădirii și sălile în care erau cazați pacienții. Chiar dacă lucrase acolo și îi ajutase pe cei cu dizabilități, în adâncul minții întunecate a tânărului se năștea un plan prin care să-i omoare pe amărâții fără ajutor.

Satoshi Uematsu, într-o fotografie prezentată de mass-media niponă / foto: tokyoreporter.com


După ce șefii săi l-au dat afară din centrul respectiv, Satoshi Uematsu a oferit câteva declarații care au uimit oficialii niponi și care au decis să-l interneze într-un centru și să-i investigheze psihic.

"Vreau să-i ucid pe toți cei cu dizabilități din această lume", ar fi fost declarația care a pus autoritățile nipone în alertă. Acesta a spus că lumea perfectă pentru el este una în care cei cu probleme pot fi eutanasiați cu acordul îngrijitorilor lor.

"Lumea perfectă pentru mine este cea în care cazurile dificile ale oamenilor care nu se pot întreține singuri și care nu pot avea o viață socială, să pot să fie eutanasiați cu acordul îngrijitorilor lor", a declarat tânărul în urmă cu câteva luni.

Criminalul s-a dus la 30 de minute după atac, cu o mașină furată de la centrul medical, la secția de poliția și s-a predat autorităților, spunând că el a produs grozăvia.

Locul în care grozăvia care a uimit Japonia s-a întâmplat / foto: REUTERS


În urma sa a rămas dezastrul: 19 persoane masacrate și 45 rănite. Cei care au scăpat cu viață au fost duși la 6 spitale de urgență din zonă, iar medicii nu știu câtți pot scăpa din ei, din cauza faptului că mulți sunt în stare gravă.

Tânărul Satoshi Uematsu, într-o altă fotografie prezentată de straitstimes.com


Potrivit jurnaliștilor japonezi, noua femei și zece bărbați au murit, cu vârste cuprinse între 19 și 70 de ani.

Potrivit Tokio Reporter, bărbatul era îmbrăcat un un tricou negru și o pereche de pantaloni de aceeași culoare și avea la el o geantă cu 3 cuțite. Numai unul dintre acestea a fost folosit în crimele respective.

Tsukui Yamayuri En este un centru special deschis în anul 1964. În luna aprilie a acestui an, în acel centru se aflau 149 de persoane cu handicap, cu vârste cuprinse între 19 și 75 de ani. Uematshu lucrase la centrul respectiv din decembrie 2012 până în luna februarie a acestui an.

Fotografie de la fața locului / foto: REUTERS