Directorul SGA Botoșani: „Nu am voie să dau declarații”

Remus Iovu, șeful SGA Botoșani, chestionat miercuri despre Mețler senior, a declarat: „Este plecat în teren. La Săveni. Mă opresc aici. Nu am voie să dau declarații. Faceți în scris, noi vă trimitem răspuns”. La întrebarea dacă Mețler venea zilnic la sediul din Botoșani. Iovu a precizat: „Face naveta zilnic”.

Ruta Dărăbani – Botoșani – Săveni – Botoșani – Dărăbani înseamnă un total parcurs zilnic de aproape 220 de kilometri. Plus controlul de pe teren, pe care îl presupune postul. Șeful DGA Botoșani a spus că toate relațiile despre Mețler senior pot fi obținute de la ABA Prut-Bârlad, instituția-mamă. Șeful este Petru Avram, consilier județean, vicepreședinte PNL și cumătru cu Costel Alexe.

Constantin Mețler a fost implicat în demisia lui Ovidiu Ianculescu

În ancheta Recorder despre execuția directorului Ovidiu Ianculescu de la ABA Târgu Mureș, apar menționați și soții Mețler, ca doi carieriști în companii de stat. În luna ianuarie 2020, după ce PNL a ajuns la guvernare, la șefia Apelor Române a fost numit Ervin Molnar, un om de partid. Rând pe rând, au fost schimbați din funcții mai mulți directori de administrații bazinale.

După ce s-au rezolvat numirile politice din teritoriu, odată cu instalarea guvernului Orban, a scris Libertatea, la Apele Române s-a mai creat un post de director adjunct pe care a fost instalat Mețler. La Mureș, au fost trimiși Marius Hofman, membru al Corpului de Control, și Constantin Mețler. Scopul: schimbarea directorului Ovidiu Ianculescu.  Constantin Mețler era pe atunci tot membru al Corpului de Control. Este menționat în ancheta Recorder ca personaj influent, cu relații „și mai sus”.

Sursa: ReporterIS

PAGINA ANTERIOARA