Evenimentul Zilei > International > Un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19 în Rusia. Cifra este uriașă deși este plină campanie de vaccinare
Un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19 în Rusia. Cifra este uriașă deși este plină campanie de vaccinare

Un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19 în Rusia. Cifra este uriașă deși este plină campanie de vaccinare

Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore 12.505 noi cazuri de COVID-19, cu 12,5 % mai mult decât în ziua anterioară, şi 396 de decese, au informat autorităţile sanitare din ţară, a scris vineri Stiripesurse.ro.

În ultimele 24 de ore în Rusia s-au înregistrat 12.505 noi cazuri de COVID-19. Numărul cazurilor este cu 12,5 % mai mult decât în ziua anterioară. Totodată sunt declarate şi 396 de decese, au informat autorităţile sanitare din ţară. Este vorba de cea mai mare cifră de contagieri zilnice depistate în Rusia din data de 22 februarie.

Cel mai afectat de această recrudescenţă a cazurilor, este oraşul Moscova  care în ultima zi a înregistrat 5.853 de cazuri. Această cifră nu mai fost înregistrată în capitală de la jumătatea lunii ianuarie din anul acesta. Cu ultimul bilanţ realizat de autorităţi, cifra cazurilor confirmate în Rusia de la declanşarea pandemiei a ajuns în total la 5.180.454.

În ultima zi au decedat 396 de persoane, fapt ce a ridicat la 125.674 numărul total al deceselor de COVID-19.

Ca reacție la creşterea numărului de contagieri, Primăria din Moscova a anunţat miercuri o înăsprire a controlului măsurilor sanitare pentru a frâna răspândirea COVID-19. Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, a afirmat că în următoarele zile vor fi deschise mai multe spitale pentru primirea de pacienţi cu COVID-19. Totodată a declarat şi că în prezent 10.000 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate.

Nu se impune carantina

Cu toată această agravare a situaţiei, Sobianin a respins posibilitatea impunerii unui lockdown. Primarul este împotriva şi a unor măsuri precum închiderea centrelor comerciale sau de agrement.

Potrivit directorul Spitalului Kommunarka din Moscova, Denis Protsenko, tratamentele în ultimul timp împotriva COVID-19 nu mai sunt a fel de eficiente.

„Factorii de risc de dezvoltare a unei forme grave (a bolii) nu s-au schimbat major, dar există o oarecare preocupare: există senzaţia că virusul se schimbă”, a declarat Protsenko postului de radio Eco din Moscova.

Spitalul Kommunarka, deschis la începutul anului trecut, este specializat în tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Potrivit lui Protsenko, distins de preşedintele Vladimir Putin cu titlul de Erou al Muncii, vaccinarea anti-COVID-19 este singura cale de a învinge pandemia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: