Evenimentul Zilei > Social > Un nou „Maraton al vaccinării” în Capitală. De această dată cu testare și cu momente artistice
Un nou „Maraton al vaccinării” în Capitală. De această dată cu testare și cu momente artistice

Un nou „Maraton al vaccinării” în Capitală. De această dată cu testare și cu momente artistice

În cadrul maratonului pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 care se va desfăşura, în perioada 22 - 25 octombrie, în Bucureşti, un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, dedicat persoanelor care doresc să se testeze, va fi organizat la Biblioteca Naţională a României. 

Pe lângă acţiunea efectivă de vaccinare, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti vor organiza la Biblioteca Naţională a României şi un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, pentru orice persoană care doreşte să se testeze”, informează organizatorii.

Testare, vaccinare și momente artistice

La centrul de la Biblioteca Naţională a României vor exista 10 fluxuri de vaccinare, astfel: cinci cu ser Pfizer- BioNTech, patru cu ser Johnson&Johnson şi unul cu ser Moderna.

Mai mult, se va organiza o activitate de informare ştiinţifică în privinţa vaccinării, centrată pe studenţi, pentru a se răspunde la principalele întrebări pe care le au în privinţa vaccinării.

Pe parcursul celor trei zile, la fel ca şi în ediţiile trecute, va fi amenajată o zonă a presei, unde vor exista declaraţii zilnice, la un anumit interval de timp, din partea organizatorilor.

Potrivit Ministerului Culturii, persoanele prezente la acest maraton de vaccinare vor avea parte de momente artistice din partea profesioniştilor de la Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, muzica ambientală fiind asigurată de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

Programul artistic se va derula astfel: sâmbătă, între orele 14,00-15,00, Adina Cocargeanu – pianistă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cu un repertoriu internaţional, clasic şi jazz, iar între 15,00-16,00, Trio al Operei Naţionale Bucureşti – Monica Gemene (pian) – Rafael Butaru (vioară) – Mircea Lazăr (vioară) – program instrumental clasic şi romantic; duminică vor fi aceeaşi interpreţi, orele fiind modificate: 12,00-13,00, respectiv 13,00-14,00.

Maraton de vaccinare non-stop în şase centre din Bucureşti, câte unul în fiecare sector

Maratonul de vaccinare din acest sfârşit de săptămână se derulează non-stop în şase centre din Bucureşti, câte unul în fiecare sector, fiind organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.

Începând de vineri, ora 8,00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei în următoarele centre:

* Sector 1: ROMEXPO – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

* Sector 2: Circul Metropolitan – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

* Sector 3: Biblioteca Naţională – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

* Sector 4: Palatul Copiilor – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

* Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

* Sector 6: Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: