Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou incendiu major în România, la Salonta. Pompierii intervin cu mai multe echipaje. VIDEO
Un nou incendiu major în România, la Salonta. Pompierii intervin cu mai multe echipaje. VIDEO

Un nou incendiu major în România, la Salonta. Pompierii intervin cu mai multe echipaje. VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la depozitul de deșeuri din plastic al unei fabrici de la marginea orașului Salonta, în județul Bihor.

Un incendiu puternic este în curs de desfășurare la un depozit de materiale plastice de la periferia orașului Salonta, județul Bihor. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Primăriei Salonta. Pompierii intervin în zonă cu mai multe echipaje de stingere a incendiilor, însă fumul degajat în atmosferă este foarte puternic și înecăcios. Potrivit reprezentanților ISU Crișana, deocamdată nu este nici un pericol pentru populație, însă lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă vântul își va schimba direcția.

„Azi dimineața, depozitul de granule de plastic din fosta fabrică Golden Violet, a luat foc. Proprietarul nici în urma a multor avertizări, din partea autorităților, nu a respectat regulile, iar acum focul arde cu un foc imens. Toată lumea este în siguranță, pagubele materiale sunt semnificative și 2 echipaje de pompieri sunt în misiune”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a primăriei.

Precizările ISU Crișana

Incendiul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în Salonta, la un depozit de deşeuri de plastic reciclabile. Focul emană în atmosferă un fum negru şi dens, însă nu se îndreaptă spre oraș ci peste graniță spre o localitate din Ungaria. În acest moment, focul a afectat o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați.

Între locațiile cuprinse de flăcări este vorba despre de două hale, de circa 600 mp, respective de 1.300 mp. De asemenea, flăcările au cuprins şi numeroşi saci cu deşeuri din plastic, din curtea depozitului.

„La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în municipiul Salonta. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte de lucru cu apă şi spumă şi o autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cât va dura intervenția pompierilor

Estimările pompierilor sunt că intervenția va dura mai multe ore dat fiind că există o cantitate importantă de deşeuri de plastic cuprinse de flăcări.

Din primele informaţii, la momentul izbucnirii incendiului, în interiorul depozitului erau mai mulți muncitori care lucrau în tura de noapte şi care au anunţat la 112. Aceştia au ieşit singuri din hala cuprinsă de foc.

Dacă direcţia vântului se va schimba, iar fumul va fi purtat spre oraş, autorităţile vor anunţa localnicii din Salonta să-şi închidă geamurile, prin sistemul RO-Alert

AICI puteți urmări imaginile video

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: