Evenimentul Zilei > Justitie > Un nou dosar pregătit pe numele lui Liviu Dragnea. Este vizată și Irina. Ce anchetează procurorii DNA
Un nou dosar pregătit pe numele lui Liviu Dragnea. Este vizată și Irina. Ce anchetează procurorii DNA

Un nou dosar pregătit pe numele lui Liviu Dragnea. Este vizată și Irina. Ce anchetează procurorii DNA

Veste de ultimă oră. Direcția Națională Anticorupție (DNA) îi deschide lui Liviu Dragnea un alt dosar care vizează cheltuieli făcute pe vremea când era președinte al PSD, în perioada 2018 – 2019, pentru diverse „călătorii în destinații exotice” pe banii statului.

Potrivit informației oferite de Antena 3, procurorii anchetează deplasările în destinații de lux pe care Dragnea le-ar fi făcut însoțit de prietena sa, Irina Tănase, și de alte persoane care nu ar fi fost membri de partid. Iar decontul  ar fi fost făcut la PSD.

Procurorii vizează faptul că decontarea banilor partidelor este avizată de instituții abilitate ale statului, iar respectivele deplasări ale lui Dragnea nu ar fi avut nicio legătură cu activitatea PSD.
Coincidență sa nu, noul dosar pregătit de DNA apare la doar câteva ore după ce presa a anunțat posibilitatea ca Liviu Dragnea, care nu mai este acceptat în PSD să își facă propriul partid.

Mai multe dosare îl așteaptă pe Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost eliberat luna trecută din Penitenciarul Rahova, unde se afla încarcerat din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.
Potrivit DNA, DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate care nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman.
Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului.
De asemenea, Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum.
El este trimis în judecată și într-un alt dosar, privind vizita făcută de acesta în Statele Unite, în 2017, la ceremonia de învestire a fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump. Mai precis, Dragnea este acuzat că, prin trafic de influență, a beneficiat de sprijinul bănesc consistent al mai multor oameni de afaceri care i-au plătit deplasările și acțiunile de lobby.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: