Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou cutremur a avut loc în România, la mai puțin de 24 de ore de mișcarea seismică din zona Vrancea
Un nou cutremur a avut loc în România, la mai puțin de 24 de ore de mișcarea seismică din zona Vrancea

Un nou cutremur a avut loc în România, la mai puțin de 24 de ore de mișcarea seismică din zona Vrancea

Un cutremur a avut loc sâmbătă după-amiază în zona seismică Vrancea, județul Buzău. A fost înregistrată o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter.

Un cutremur, cu magnitudinea 3,2, a avut loc, sâmbătă , la ora 11.27, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, după cum informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri

Seismul s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 61 km nord-est de Ploieşti, 131 km sud de Bacău, 134 km vest de Brăila, 137 km vest de Galaţi, 115 km nord de Bucureşti şi 131 km nord-est de Piteşti, conform sursei citate.

Acesta este al doilea cutremur care a avut loc în judeţul Buzău, în ultimele 24 de ore după ce vineri, la ora locală 20:31, un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs în aceeaşi zonă. Vineri seară, la ora 20:31:14 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 132 de kilometri.

Coroordonatele mișcării seismice care a avut loc vineri seară

După cum au anunțat reprezentanții Institului Național pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 64 km E de Brașov, 76 km NE de Ploiești, 116 km S de Bacau, 126 km V de Brăila, 127 km V de Galati, 129 km N de București, 146 km NE de Pitești, 179 km E de Sibiu, 194 km N de Ruse, 198 km SV de Iași.

Cel mai important cutremur din acest an a avut 4,7 grade pe scara Richter și s-a simțit și în București

Cel mai important seism din acest an a avut tot o magnitudine de 4,7 grade pe Ricther şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs pe 26 mai.

„Momentan nu se pune problema unui cutremur, mai durează încă mulți ani, poate 20, dar nimeni nu poate ști deocamdată ziua, ora, anul. M-am uitat, studiind toate documentele istorice, și ceea ce am înțeles este că deocamdată cutremurele nu pot fi deduse, pentru că sunt foarte mulți factori care contribuie și geologia este foarte complexă”, declara, în acest an, legat de un viitor mare cutremur în România, seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: