Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou avertisment pune în alertă România! Se va întâmpla până la Ziua Națională
Un nou avertisment pune în alertă România! Se va întâmpla până la Ziua Națională

Un nou avertisment pune în alertă România! Se va întâmpla până la Ziua Națională

Valul 4 de COVID-19 a înregistrat o rată a infectărilor destul de mare, iar autoritățile au fost nevoite să impună noi restricții pentru a reduce acest număr. S-au făcut campanii de vaccinare prin diverse mijloace, însă România rămâne în continuare la coada Europei cu privire la număr persoanelor imunizate. Medicul Gabriel Diaconu ne prezintă cum va arăta situația până la 1 decembrie.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a lansat un nou avertisment cu privire la modul în acre evoluează situația epidemiologică în România. Specialistul a făcut un calcul cu privire la numărul persoanelor vaccinate zilnic și a estimat cum va arăta situația până de Ziua Națională. În postarea făcută pe rețelele de socializare, acesta susține că, dacă numărul de imunizări zilnice va fi de aproximativ 150.000, până pe 1 decembrie vom atinge protecția imunitară de grup.

Din păcate, situația din centrele de vaccinare nu este aceasta. Conform informațiilor transmise de Gabriel Diaconu, sâmbătă s-au vaccinat doar 90.000 de persoane, ceea ce înseamnă că în următoarele 39 de zile sunt șanse să ajungem la 146.250 de decese.

„Treizeci
Și nouă
De zile.
Atât mai sunt până la Ziua Națională, 1 Decembrie.
Aritmetică: la o progresie de aproximativ 150.000 de mii de imunizări pe zi, de ziua Unirii vom fi atins protecție imunitară de grup.
Dar cum, 150 de mii? Că astăzi, spre exemplu, doar 90.000 s-au vaccinat anti-COVID.
Da, la care adăugăm pe cei nou infectați, și procentul probabil infectați dar ne-detectați.
Dacă nu se mai vaccinează nimeni, spre exemplu, la 5.9 milioane de infectări, cu o rată de fatalitate medie 2.5 %, sunt 146250 decese până de 1 Decembrie.
Dacă se vaccinează 150.000/zi, lăsând orice alt calcul la o parte, mortalitatea este, potrivit studiului recent CNCAV pe primele peste 5 milioane de vaccinați, de 20 de ori mai mică: 7313 decese.
La rata actuală de vaccinări (91.000/zi), până la 1 Decembrie vor fi 3.6 milioane de nou vaccinați. Restul până 5.9 milioane, adică 2,3 milioane de oameni, vor fi expuși unei fatalității de 2.5%. Adică 57.500 decese de COVID.
Drept urmare, intervalul de referință al deceselor variază între 7000 (rotunjit) și 150.000 (rotunjit), cu o estimare realistă de 57.500. Adică 1400 decese pe zi.
Dintre acestea, 400 – în medie – sunt oficial legate de persoane ajunse în terapie intensivă. Altfel spus, umbra vizibilă a lunii noastre negre este de 15600 decese până la Ziua Unirii. Partea întunecată e de trei ori mai mare”, se arată în postarea făcută pe pagina personală de Facebook de către medicul Gabriel Diaconu.

„Câți politicieni vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?”

Medicul psihiatrul vine în postarea sa și cu o serie de întrebări care par mai degrabă retorice. El susține că modul în care evoluează situația epidemiologică depinde de toți românii. Fiecare este liber să aleagă dacă decide să se vaccineze sau nu, însă Diaconu atrage atenția asupra vieților care pot fi salvate până la 1 decembrie, de Ziua Națională.

Dacă pe zi se vor imuniza aproximativ 150.000 de persoane, în următoarele 39 de zile vor fi salvate oriunde între 10000, și aproape de 100 de mii, de vieți. Medicul susține că, în funcție de decizia pe care o va lua fiecare român, el va salva vieți sau va risca gratuit propria viață.

„Dar,
Dacă ajungem să vaccinăm 150.000 de români pe zi, vom fi salvat oriunde între 10000, și aproape de 100 de mii, de vieți.
Întrebarea rămâne: câți politicieni, în România, vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?
Întrebarea rămâne: câți preoți vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?
Întrebarea rămâne: câți români vor să salveze de la moarte zeci de mii de români?
Am răspuns la ultima întrebare: 60 de mii prea puțini pe zi.
Ce înseamnă asta, acum?
Că te poți, sau nu, număra printre cei care va juca la ruleta rusească a bolii, sau te vei vaccina cât de curând.
În ambele variante salvezi vieți. Dar într-una din variante, prima, riști gratuit să mori, riști gratuit să ajungi în spital, riști gratuit sechele, riști gratuit punct”, susține medicul psihiatru în postarea sa.