Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nor galben, cu miros înțepător, a acoperit o parte din orașul Ploiești. Autoritățile nu au o explicație
Un nor galben, cu miros înțepător, a acoperit o parte din orașul Ploiești. Autoritățile nu au o explicație

Un nor galben, cu miros înțepător, a acoperit o parte din orașul Ploiești. Autoritățile nu au o explicație

Vreme de mai multe ore, zona de sud a orașului Ploiești, a fost acoperită cu un nor neobișnuit. Locitorii au relatat că avea culoarea galben-oranj și mirosea atmosfera mirosea înțepător, a sulf,

Mai mulți localnici, care au crezut că este vorba despre un incediu, au apelat numărul de urgență, 112. Autoritățile au plecat pe teren pentru a găsi sursa pulberei de culoare galben-portocalie, însă nu au reușit să o identifice. Până în acst moment, oamenii legii nu au nicio explicație pentru această situație, relatează ziarul Incomod din Prahova.

Localicii au mai relatat că la un moment dat aerul devenise irespirabil.

Incident asemănător, anul trecut, tot în septembrie

În urmă cu exact un an, la începutul lui septembrie 2020, presa prahoveană relata despre ”un miros înțepător de sulf” care s-a simțit în tot orașul Ploiești.

Presa locală a primit atunci sesizări din toate cartierele privind mirosul respingător. Totul a fost provocat din cauza unui incident la Petrotel Lukoil. Rafinăria a recunscut depășiri la hidrogenul sulfurat în timpul unor lucrări de investiții, scrie publicația observatorulph.ro.

Prefectura Prahova a anunțat că a solicitat Gărzii de Mediu să verifice sursa mirosului și să ia măsurile care se impun, scrie publicația ziarulincomod.ro. Instituțiile locale au fost intens criticate în ultimii ani pentru că fac prea puțin pentru a forța agenții comerciali care poluează să ia măsuri.
“În urma mirosului puternic, resimțit miercuri dimineață, 02.09.2020, în Ploiești și zonele învecinate, și a numeroaselor sesizări transmise de către cetățeni și mass-media locale, Instituția Prefectului Prahova a solicitat Gărzii de Mediu să identifice sursa acestui miros, să stabilească, totodată, dacă au fost depășite limitele de poluare și să dispună măsuri în cazul încălcării legislației în vigoare”.

Publicația observatorulph.ro a solicitat rafinăriilor un punct de vedere. Prima care a recunoscut un incident tehnic a fost Petrotel Lukoil. Iată ce spune compania. ”Vă informăm că astăzi, 02.09.2020, în cadrul unor lucrări investiționale cu o valoare de aprox. 29 milioane USD și anume: montarea unei Instalații noi de recuperare sulf s-a început trecerea fluxului de gaze de pe vechiul coș pe cel nou. În timpul operației, o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Datorită condițiilor de dispersie deficitare și creșterii hidrogenului sulfurat pe una din stațiile de monitorizare (zona Laguna) s-au impus anumite măsuri: Oprirea instalațiilor HPM, Cocsare și Cracare Catalitică. Conform datelor de pe stațiile de monitorizare, valorile înregistrate au revenit la valori normale la această oră”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: