Evenimentul Zilei > Actualitate > Un MONSTRU s-a născut la CERNOBÎL. Cum arată BESTIA CRIMINALĂ care UCIDE în 300 de secunde | GALERIE FOTO
Un MONSTRU s-a născut la CERNOBÎL. Cum arată BESTIA CRIMINALĂ care UCIDE în 300 de secunde | GALERIE FOTO

Un MONSTRU s-a născut la CERNOBÎL. Cum arată BESTIA CRIMINALĂ care UCIDE în 300 de secunde | GALERIE FOTO

Un monstru s-a născut în dezastrul nucelar de la Cernobîl. În interiorul ruinelor reactorului nuclear care a explodat la 26 aprilie 1986 a apărut unul dintre cele mai periculoase lucruri din lume.

  RUSIA îşi flutură BESTIILE! Cum arată BOMBARDIERELE NUCLEARE care ameninţă graniţele SUA | GALERIE FOTO 

În perioada imediat următoare exploziei, 300 de secunde în apropierea „monstrului” însemnau o moarte sigură. Chiar şi acum, când puterea sa devastatoare a mai slăbit, el nu înseamnă altceva decât căldură şi moarte.

“Piciorul elefantului” reprezintă o masă solidă formată din combustibil nuclear, amestecat cu beton, nisip şi material izolant, topit din cauza căldurii devastatoare din timpul şi de după explozie.

Aşa-numitul “picior” se află sub locul în care era situat nucleul reactorului. În 1986, nivelul radioactiv al acestuia atingea cifra de 10.000 de radiaţii Röntgen pe oră, iar orice om care s-ar fi apropiat de el ar fi fost iradiat în mod fatal în mai puţin de un minut.

După 30 de secunde în apropierea sa, o persoană s-ar fi simţit ameţită şi slăbită timp de cel puţin o săptămână. După două minute de expunere, orice persoană ar fi manifestat stări hemoragice. După patru minute s-ar fi instalat febra, diareea şi vărsăturile, iar cinci minute de expunere i-ar mai fi oferit persoanei doar două zile groaznice de trăit.

După ce flăcările exploziei au fost stinse, cei prezenţi la faţa locului au încercat să descopere miezul radioactiv devastator. Abia după şase luni de investigaţie, aceştia au găsit “piciorul elefantului”.

Cu ajutorul unei camere video teleghidate, o masă puternic radioactivă a fost descoperită în subsolul Unităţii 4 a centralei nucleare. Avea doi metri lăţime şi cântărea sute de tone. Ciudatul nume i-a fost dat după forma de picior de elefant pe care o avea substanţa solidă ucigătoare.

În mai 1986, sovieticii au început construirea sarcofagului, o carapace imensă de beton, care avea rolul de a izona zona puternic radioactivă de exterior. Interiorul sarcofagului va rămâne, însă, radioactiv timp de 100.000 de ani.

În plus, toţi cei care au luptat cu flăcările imediat după producerea dezastrului sau au participat la construirea sarcofagului au murit în cel mult un an de la explozie.

După producerea exploziei de la Cernobîl, peste 7 milioane de oameni au fost afectaţi de radiaţii.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arăta “Piciorul elefantului” care ar fi putut ucide un om în doar câteva minute.


  Femeia FATALĂ a modei a renunţat la LUX, luptă cu ISIS şi mănâncă lângă CADAVRE. Cum arată DIVA frontului | GALERIE FOTOPublicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: