Cu 322 de voturi pentru şi 90 împotrivă, camera inferioară a parlamentului a aprobat versiunea mai dură a aşa-numitului „decret de securitate” care în prezent prevede amenzi în cuantum de 10.000-50.000 de euro.

Decretul, intrat în vigoare la 15 iunie la iniţiativa ministrul de interne Matteo Salvini, are nevoie de votul parlamentului pentru a intra în vigoare.

În procesul adoptării, membrii coaliţiei de guvernământ au decis în favoarea unei variante mai restrictive a pachetului anti-imigraţie. Versiunea finală are nevoie acum de aprobarea Senatului, al cărui vot este aşteptat până pe 13 august.

Aplicarea de sancţiuni financiare la adresa organizaţiilor neguvernamentale angajate în salvarea migranţilor pe mare face parte din abordarea fermă în care Salvini a ales să gestioneze problema imigraţiei.

Amenzi au fost deja aplicate ONG-urilor Sea-Watch (Germania) şi Mediterranea (Italia), organizaţii care au ignorat ordinul de a nu pătrunde în apele teritoriale ale Italiei şi au dus zeci de migranţi salvaţi pe insula Lampedusa. Navele celor două organizaţii au fost, de asemenea, sechestrate.

Ministerul de interne de la Roma a anunţat joi că numărul migranţilor care au debarcat pe ţărmurile Italiei de la începutul anului a scăzut la 3.418, cu 81% mai puţin comparativ cu 2018.

Te-ar putea interesa și: