Evenimentul Zilei > Social > Un medicul lacom a diagnosticat în mod fals copii cu CANCER pentru a le speria părinții
Un medicul lacom a diagnosticat în mod fals copii cu CANCER pentru a le speria părinții

Un medicul lacom a diagnosticat în mod fals copii cu CANCER pentru a le speria părinții

Un doctor care i-a îngrozit pe părinți, determinându-i să plătească un tratament privat prin diagnosticarea falsă a copiilor lor cu cancer a fost suspendat. Dr. Mina Chowdhury, în vârstă de 45 de ani, a înșelat trei familii diferite pentru a plăti scanările și testele efectuate de propria sa companie, Meras Healthcare.

Dr. Mina Chowdhury, după ce a anunțat părinții că copii lor sunt suspecți de cancer, i-a îndepărtat de tratamentul gratuit NHS  și a refuzat să anunțe medicii de familie despre ce tratament a decis să le prescrie.

Un juriu al Tribunalului Medicilor (MPTS) a concluzionat că comportamentul său a fost necinstit, în principal din cauza motivației financiare. De asemenea, grupul l-a găsit pe Chowdhury vinovat că nu a oferit „îngrijiri clinice adecvate” și a creat un „sentiment de îngrijorare nejustificat fără motivație clinică”.

Chowdhury a consultat trei familii separate pe o perioadă de șase luni în 2017, timp în care le- a spus că copilul lor are cancer la picior și că o trimitere la NHS „ar fi tardivă”. El a mai spus unei alte familii că motivul pentru care copilul lor avea un nivel ridicat de „celule B” în corpul lor ar putea fi din cauza cancerului de sânge sau a limfomului.

Chowdhury, din Stirling, Scoția, a declarat aceleiași familii că știe un loc din Londra care ar oferi tratament pentru cancer, fără nicio formă de justificare reală clinică. A susținut în mod fals că nicăieri în Scoția nu pot fi efectuate ecocardiograme – un tip de scanare cardiacă utilizat pe scară largă – pe copii.

MPTS a constatat, de asemenea, că medicul a sugerat un tratament privat care a fost „disproporționat de scump”, fără a oferi nicio recomandare pentru tratamentul NHS.

Acțiunile doctorului Chowdhury au fost necinstite față de oameni obișnuiți

Medicul Chowdhury a încercat din nou acest lucru cu o altă familie și a spus: „Vom purta acum o conversație serioasă. Vom avea conversația de care se tem de toți părinții. Vom vorbi despre cuvântul „C.” După aceasta, el i-a sfătuit pe părinți ca copiii lor ar trebui să facă mai multe analize de sânge, cu un cost de 3.245 de lire sterline, și că ar trebui să călătorească la Londra pentru o scanare RMN.

De asemenea, el a refuzat să scrie o scrisoare prin care să-i confirme medicilor de familie îngrijirea și tratamentul pentru acești pacienți. Unul dintre copiii examinați de medic avea doar doi ani și jumătate.

Mama copilului, denumită părintele B, dorea teste pentru fibroza chistică, dar Chowdhury o „amețise” vorbind despre alte pericole potențiale, inclusiv cancerul de sânge.

Ea a descris modul în care acest lucru i-a fost spus și că a fost uimită când a aflat că copilul ei de doi ani ar putea avea cancer la sânge, spunându-i lui Chowdhury că a fost un mare șoc. Boala părea destul de reală, potrivit mamei în cauză.

Testele au arătat falsitatea diagnosticului

Testele de sânge ale copilului au arătat rezultate clare, dar părintele B a spus că diagnosticul fals al lui Chowdhury a afectat-o ​​luni de zile.

Dr. William Ginbey, care a depus mărturie, a declarat că cancerul de sânge este „extraordinar de puțin probabil” la copii.

Președintele MPTS, James Newton-Price, a declarat în timpul ședinței: „După ce a constatat că dr. Chowdhury a făcut diagnostice de cancer fără o investigație sau o justificare suficientă și că a recomandat apoi teste private inutile și investigații care au fost motivate financiar și că a făcut înregistrări false în în legătură cu pacientul C, a rezultat inevitabil că acțiunile doctorului Chowdhury erau necinstite de standardele oamenilor obișnuiți.

„Tribunalul a constatat că motivația financiară și necinstea lui Dr. Chowdhury, descrise mai sus, au reprezentat o conduită necorespunzătoare în exercitarea practicii sale profesionale”.

Completul a impus o ordonanță de suspendare provizorie de nouă luni, tribunalul reuniindu-se în ianuarie anul viitor pentru a lua o decizie formală cu privire la reînregistrarea sa.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.