Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic de la „Matei Balș” avertizează. Tot mai mulți tineri fără comorbidități se infectează cu coronavirus
Un medic de la „Matei Balș” avertizează. Tot mai mulți tineri fără comorbidități se infectează cu coronavirus

Un medic de la „Matei Balș” avertizează. Tot mai mulți tineri fără comorbidități se infectează cu coronavirus

Există o agresivitate nemaiîntâlnită în valurile precedente, care afectează și persoanele tinere, a avertizat medicul Cătălin Apostolescu de la „Matei Balș”.

Medicul Cătălin Apostolescu, directorul Institutului „Matei Balş” din Bucureşti, a vorbit despre numărul foarte mare de infectări care au apărut în ultimele zile, în valul al 4-lea al pandemiei. Doctorul a precizat că suntem departe vârful acestei crize. 

Medicul Cătălin Apostolescu trage un semnal de alarmă legat de valul 4

„Am avertizat toată vara că valul 4 va veni. Şi a venit. Singura surpriză care este pentru noi, este amploarea acestui val, care într-adevăr a avut o dinamică foarte rapidă. Partea proastă este că mă tem că încă nu a atins vârful, deci mai poate creşte. Până în momentul de faţă, acesta este cel mai agresiv val. Rapiditatea creşterii numărului de cazuri este un element de agresivitate.

Al doilea element de agresivitate este reprezentat de faptul că, faţă de primele trei valuri, acum avem foarte mulţi tineri fără comorbidităţi. Când zic tineri, mă refer inclusiv la persoane de 25, de 28 de ani, care ajung cu forme severe. Al treilea element de gravitate este dat de populaţie, care se prezintă tardiv la medic. Sunt oameni care ajung pentru prima oară, în a şaptea zi, în a opta zi, în a zecea zi de la debutul bolii şi deja ajung în insuficienţă respiratorie”, a spus medicul Cătălin Apostolescu.

„Vaccinaţii reprezintă sub 5% şi aceia care sunt vaccinaţi şi ajung în spital, sunt de obicei aceia care au şi alte comorbidităţi. În momentul de faţă, în Terapie Intensivă este un pacient vaccinat, dar are 92 de ani”, a mai precizat doctorul de la „Matei Balș”, conform sursei citate.

Record de infectări în țara noastră

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Diferit de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 928 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.