Evenimentul Zilei > Social > Un mare oraș din România intră în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce alte restricții se aplică în județ
Un mare oraș din România intră în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce alte restricții se aplică în județ

Un mare oraș din România intră în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce alte restricții se aplică în județ

Un alt mare oraș din România a intrat în scenariul roșu. Autoritățile au anunțat impunerea unor noi restricții în teritoriu, inclusiv a certificatului verde începând cu vineri, 24 septembrie Astfel, românii trebuie să facă dovada vaccinării, a unui test negativ COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a participa la diverse activități.

Cluj-Napoca și alte șase comune din județ intră în scenariul roșu

Situația epidemiologică se-a înrăutățit și în municipiul Cluj-Napoca. Rata de infectare a ajuns, joi, la 3, 73, apropiindu-se astfel de pragul de 4 cazuri de infectare la mia de locuitori. Și în alte 6 comune din județul Cluj, numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 a crescut.

Începând cu data de 24 septembrie, pentru o perioadă de 14 zile, în municipiul Cluj-Napoca, precum și în comuna Aiton – 3,91, comuna Bobâlna – 3,65, comuna Căianu – 4,21, comuna Florești – 3,80, comuna Iara – 3,99 și comuna Jucu – 4,02 se aplică noi restricții.

Ce restricții se impun în Cluj-Napoca. Certificatul verde devine obligatoriu

„Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane, cinematografele şi instituţiile de spectacole pot funcţiona cu public până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, spectacolele şi festivalurile în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie”, arată hotărârea adoptată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Toate persoanele care participă la aceste activități trebuie să prezinte un certificat verde, adică să facă dovada vaccinării, a unui test negativ COVID-19 sau a trecerii prin boală.

Cum se vor organiza nunțile și botezurile. Românii care participă la proteste trebuie să prezinte certificat verde

„Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise pentru cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună. Evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) pot fi organizate cu maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Şi aici, participanţii trebuie să aibă certificatul verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Cursurile de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, se pot desfăşura cu maximum 150 de persoane în interior şi maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, iar conferinţele – cu maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie”, mai arată hotărârea.

Mintingurile și demonstrațiile se pot organiza cu participarea a cel mult 100 de persoane care să prezinte certificat verde.

Cum vor funcționa restaurantele și cafenelele. Ce măsuri se impun operatorilor economici

„Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate acolo, iar a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00”. Pot frecventa aceste localuri doar persoanele care prezintă certificat verde.

„Barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00 doar pentru persoanele vaccinate.

Sălile de sport şi de fitness pot funcţiona fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, la fel şi sălile de jocuri de noroc, piscinele interioare. Pentru acces, persoanele au nevoie de certificatul verde”, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: