Evenimentul Zilei > Social > Un leac natural minune pentru eliminarea excesului de apă din organism. Cum îl poți prepara acasă cu un pahar de apă
Un leac natural minune pentru eliminarea excesului de apă din organism. Cum îl poți prepara acasă cu un pahar de apă

Un leac natural minune pentru eliminarea excesului de apă din organism. Cum îl poți prepara acasă cu un pahar de apă

Un leac băbesc minune te ajută să scapi de excesul de apă, dar are și multe alte beneficii asupra organismului. Secretul este să pui într-un pahar cu apă caldă o linguriță de bicarbonat de sodiu și o lingură de oțet.

Bicarbonatul și oțetul au fost folosite în mod tradițional în mai multe moduri și pot fi un remediu pentru sănătate, pentru prevenirea anumitor boli, dar și pentru îmbunătățirea aspectului fizic.

Cu ce ajută bei apă cu oțet și bicarbonat

Acest amestec ajută la purificarea corpului și, în același timp, să-l revitalizeze datorită valorilor sale nutritive abundente. Această combinare are multe beneficii :ajută la eliminarea anumitor toxine din organism datorită conținutului său de sulf, ne permite să eliminăm excesul de lichide, ajută la prevenirea uscării ochilor, combate constipația.

Leacul minune ajută și la dezumflarea gingiilor, previne crampele musculare, întinereste starea pielii și a părului nostru, reduce riscul de a avea pietre, indiferent dacă acestea sunt biliare, hepatice și renale, îmbunătățește fermitatea dinților și previne probleme precum cariile, gingivita sau tartrul.

Ce trebuie faci

Combinația se face foarte simplu, o poți prepara oriunde, ba chiar o poți lua cu tine la muncă sau în activitățile pe care le faci zi de zi. Puneți într-un pahar cu apă caldă sau fierbinte (apa rece poate fi dăunătoare pentru ficat) o lingură de oțet de mere și un vârf de bicarbonat de sodiu. O recomandare este ca oțetul de mere fie cât mai natural sau bio. Pentru un rezultat cât mai vizibil trebuie bei leacul pe stomacul gol și nu uiți bei măcar un pahar cu apă după fiecare masă. Cura cu bicarbonat se ține atât cât este nevoie, dar specialiștii recomandă maxim 3 pahare pe zi.

Ce alte beneficii are bicarbonatul de sodiu

Acesta este recunoscut pentru rezultatele minune pe care le are. Bicarbonatul iți albește rufele, te ajută iți menții baia curată, înlocuiește praful de copt, te scapă de mirosurile neplăcute, curăță argintul.

Foarte mulți oameni îl folosesc pe post de deodorant. Iți poți prepara propriul deodorant natural, folosind bicarbonatul de sodiu. Transpirația miroase neplăcut deoarece asupra ei acționează bacteriile de la subraț, care o convertesc în deșeuri acide. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, deci poate neutraliza mirosul. Amesteca 1 parte bicarbonat de sodiu cu 4 parti ulei de cocos și 1 picătură din uleiul esențial preferat; toarnă rezultatul într-un borcănaș; aplica amestecul la subraț, cu doua degete, după fiecare dus. Acest deodorant nu conține aluminu, parabeni, triclosan și coloranți artificali!