Evenimentul Zilei > Justitie > Un judecător din Franţa a postat poze indecente cu fiica de 12 ani. Scandal imens
Un judecător din Franţa a postat poze indecente cu fiica de 12 ani. Scandal imens

Un judecător din Franţa a postat poze indecente cu fiica de 12 ani. Scandal imens

Un judecător din Franţa a fost exclus din magistratură după ce a publicat poze indecente cu fiica lui de 12 ani pe un site dedicat schimbului de parteneri.

La 55 de ani, Olivier Bailly era vicepreședintele instanțelor din Dijon (Burgundia), dar în urma celor întâmplate a fost înlăturat din funcţie de autoritatea disciplinară judiciară.

Magistratul are trei copii, iar în 2020 a avut probleme cu legea, fiind acuzat de coruperea unui minor şi de pedofilie. În cele din urmă, judecătorul şi-a recunoscut faptele luna trecută, dar a insistat să-şi păstreze locul de muncă.

Olivier Bailly a subliniat că devierile lui au legătură cu faptul că suferea de tulburare de stres post-traumatic, în urma unui caz la care a lucrat în 2007, când era procuror. În acest context, bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare, a fost dat afară din magistratură.

Vrea să pară bolnav mintal pentru a scăpa

El se ocupa de divizia de drept familial a instanțelor din Dijon, dar foştii colegi l-au acuzat de „conduită care a cauzat prejudicii grave sistemului judiciar”. Bailly s-a aparat spunând că avea niște fantezii pe care nu le-a pus niciodată în practică.

Tribunalul din Dijon

Despre pozele indecente cu fiica de 12 ani s-a aflat după ce administratorii unuia dintre site-urile de swapping a raportat o fografiile în care copila purta costum de baie. Ulterior, cazul a fost preluat de poliţiştii.

Oamenii legii l-au prins pe Bailly după ce au creat un profil fals şi i-au spus că vor să facă sex. Soţia inculpatului, Sophie Véjux-Bailly, este judecătoare, dar a scăpat de acuzaţii. Avocata judecătorului, Pauline Neveu, şi-a centrat strategia pe afecţiunea psihică a clientului ei.

Pierre Bodein i-ar fi provocat PTSD

În 2007, Bailly a fost procuror-şef în procesul violatorului și criminalului în serie Pierre Bodein. În ciuda celor întâmplate, magistratul a spus că nu se „simte cu adevărat nedemn de această profesie”.

Conform Daily Mail, încă nu a fost anunțată nicio dată pentru proces. Tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) este o afecțiune de sănătate mintală declanșată de un eveniment terifiant. Simptomele pot include coșmaruri și anxietate severă, dar și gânduri incontrolabile despre acel eveniment.

explicaţie foto: Palatul Justiţiei din Dijon

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: