Un indiciu care va arăta că am scăpat de virus

Un indiciu care va arăta că am scăpat de virus

În miezul verii, fotbalul european încearcă să ducă la bun sfârșit un sezon mutilat de pandemie. Spectacolul e dezolant.

Fotbalul șters care se joacă în această perioadă înseamnă ceva mai mult decât fotbalul obligat să intre în izolare. Dar nu suficient. Relațiile de la distanță sunt greu de întreținut și „ochii care nu se văd se uită”.

Temerari în această perioadă, sârbii au deschis porțile la marele derby Partizan - Steaua Roșie (1-0) și 25.000 de fani au lăsat la o parte orice precauție. Efectele s-au văzut la câteva zile, pentru că cinci jucători ai Stelei din Belgrad au fost depistați pozitiv. La fel și șapte muntenegreni care se deplasaseră în capitala Serbiei. Însă, marele fiasco a căzut pe umerii lui Novak Djokovici, după ce marele tenismen din țara vecină a organizat un turneu deschis publicului, care s-a lăsat cu cazuri de infectare depistate în rândul sportivilor.

În Italia, explozia cazurilor de coronavirus a fost pusă și pe seama unei mari erori: organizarea meciului Atalanta-Valencia, din Liga Campionilor, la Milano, cu 70.000 de oameni în tribune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acela a fost semnul că un fenomen social ca fotbalul trebuie să fie întrerupt, apoi regândit total în această perioadă. Deocamdată, aleg varianta pesimistă, cea care vorbește despre fotbal fără spectatori cel puțin până la finalul acestui an. Este un fotbal de regim, fără sare și piper, un edulcorant apărut în lipsa gustului natural.

Revenirea spectatorilor în tribune, reașezarea fotbalului de altădată, va însemna mai mult decât normalitatea în acest sport. Va fi indiciul că virusul care a dat lumea peste cap „s-a cam retras din teren”. Va fi un barometru al pandemiei. Până atunci, „Sportul Rege” pare că s-a transformat într-o mișcare dedicată maselor, ce se desfășoară însă în „ilegalitate”.