Evenimentul Zilei > Politica > Un important lider PNL ia distanță de Orban și Cîțu. Lupta pentru putere din partid nu-l interesează
Un important lider PNL ia distanță de Orban și Cîțu. Lupta pentru putere din partid nu-l interesează

Un important lider PNL ia distanță de Orban și Cîțu. Lupta pentru putere din partid nu-l interesează

Unul dintre cei mai apreciați lideri din PNL nu se implică în disputa pentru șefia partidului, dintre premierul Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Biroul Politic Judeţean al PNL Bihor a decis să nu recomande delegaţilor susţinerea unui candidat la congresul de alegeri interne pentru şefia partidului, aceştia urmând să voteze aşa cum doresc la Congresul din 25 septembrie. Organizația PNL Bihor este Ilie Bolojan, unul dintre cei mai apreciați și mai bine văzuți lideri locali ai PNL. Deși a fost curtat de ambele tabere, Ilie Bolojan a refuzat să se implice în competiția internă, a partidului, de o parte sau de alta.

„Biroul Politic Judeţean al PNL Bihor, analizând modul în care s-a derulat campania pentru alegerile PNL care vor avea loc în 25 septembrie 2021, precum şi candidaturile depuse, a hotărât să nu recomande delegaţilor PNL Bihor susţinerea uneia sau alteia dintre candidaturi, lăsând la latitudinea acestora să voteze cum vor”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Bihor.

Potrivit presei locale, preşedintele filialei, Ilie Bolojan, nu dorește să se implice în lupta dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu deoarece este nemulțumit și de unul și de celălalt.

Bolojan nu se implică în lupta internă din PNL

Astfel, el îl contestă pe Ludovic Orban, actualul președinte al partidului deoarece a pierdut mai multe funcții importante la negocierile pentru formarea guvernului. El consideră că Orban a greșit cedând Ministerul Dezvoltării către UDMR. Aceasta chiar dacă portofoliul a fost ocupat de Cseke Attila, orădean de bașină. În opinia sa, Orban a greșit major, mai ales că sloganul de campanie al PNL a fost „Dezvoltăm România”.

De asemenea, Bolojan a fost nemulţumit de cedarea către USR-PLUS a unor ministere precum cel al Fondurilor Europene condus de ministrul orădeanul Marcel Boloş sau al Transporturilor.

Pe de altă parte, Ilie Bolojan şi-a exprimat şi opoziţia faţă de modul „compromiţător” în care îşi duc campania internă ambii candidaţi. În opinia sa din cauza acestor confruntări interne, PNL scade constant în sondaje, mai ales după ce Orban a fost umilit de membrii grupării lui Cîţu.

În plus, Bolojan nu crede că Florin Cîțu ete un candidat potrivit pentru președinția partidului, dat fiind că au ieşit la iveală tot felul de informaţii jenante despre acesta. Este vorba despre episodul arestării în SUA, pentru conducere sub influenţa alcoolului.