Evenimentul Zilei > Politica > Un fost ofițer Doi și-un Sfert, ministru la Agricultură. De ce nu a trecut Adrian Chesnoiu acest detaliu în CV
Un fost ofițer Doi și-un Sfert, ministru la Agricultură. De ce nu a trecut Adrian Chesnoiu acest detaliu în CV

Un fost ofițer Doi și-un Sfert, ministru la Agricultură. De ce nu a trecut Adrian Chesnoiu acest detaliu în CV

O informație bombă a explodat chiar înaintea depunerii jurământului la Cotroceni de către noii miniștri ai Guvernului Ciucă. Astfel, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Teritoriului Adrian Chesnoiu a fost ofițer la Doi și un Sfert, fapt neprecizat în CV-ul său oficial.

Această informație, care nu figurează în CV-ul oficial al lui Adrian Chesnoiu, a fost confirmată pentru PressOne, cu o oră înainte de ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni, chiar de Adrian Chesnoiu.

„Întrebați-i pe dumnealor, nu știu ce știu dânșii”, a răspuns Chesnoiu când a fost întrebat dacă actualii colegi din PSD, care l-au propus pentru funcția de ministru, știu că a lucrat în serviciul de informații al Ministerului de Interne.

Doi ș’un sfert” este actuala Direcție Generală de Protecție Internă. De altfel, acest serviciu este singura structură de informații nereformată, de numele său fiind legate mai multe scandaluri cu implicații politice.

Cine este Adrian Chesnoiu

Chesnoiu, care din 2020 este și deputat PSD în Parlamentul României, scrie în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților că între august 2005, anul în care a absolvit Academia de Poliție, și august 2011 a fost ofițer specialist în investigarea fraudelor, afaceri europene și anticorupţie în Ministerul de Interne. Chesnoiu nu precizează, în CV, serviciul sau direcția din MAI în care a lucrat ca ofițer, scrie .

Adrian Chesnoiu a fost ofițer la Direcția Generală de Protecție Internă a Ministerului de Interne, unde a lucrat, potrivit acestuia, doi ani.

În 2005 a absolvit Facultatea de Drept a Academiei de Poliție, la acel moment în instituția de învățământ a Ministerului de Interne existând o singură facultate.

De asemenea, acesta a urmat două programe de masterat în Academia de Poliție, lucru precizat și în actualul CV al acestuia, postat pe site-ul Camerei Deputaților. Între 2006 și 2007 a urmat un programul de masterat „Investigarea Fraudelor”, iar între 2009 și 2009, programul „Managementul activităţilor de ordine publică şi siguranţă naţională”.

Surse din Ministerul de Interne au declarat că Adrian Chesnoiu s-a înscris și la doctorat la Academia de Poliție, imediat după finalizarea celui de-al doilea masterat

Adrian Chesnoiu este susținut de PSD Olt și de secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.